Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Alpha Bank: Η ώρα της αύξησης κεφαλαίου πλησιάζει – Τι να περιμένουμε

Alpha Bank: Η ώρα της αύξησης κεφαλαίου πλησιάζει – Τι να περιμένουμε

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Alpha Bank: Η ώρα της αύξησης κεφαλαίου πλησιάζει – Τι να περιμένουμε

Η ώρα της ΑΜΚ πλησιάζει. Χωρίς ακόμα να έχουμε επίσημη ανακοίνωση μιας και αναμένεται έγκριση, σήμερα είναι και η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του τίτλου μαζί με το δικαίωμα του στην αύξηση κεφαλαίου. Το που θα γίνει η ΑΜΚ έχει σημασία όχι για το ύψος των χρημάτων που θα χρειαστούν οι μέτοχοι αλλά για το μετέπειτα ποσοστό. Η προσπάθεια της διοίκησης είναι να γίνει όσο το δυνατόν υψηλότερα με τις διαρροές να μιλάνε για το 1 ευρώ.

Η εικόνα μας δείχνει ότι μπορεί να είναι χαμηλότερα χωρίς αυτό να έχει σημασία. Το λογικό είναι το volatility να μεγαλώσει από την στιγμή που ολοκληρωθεί η ΑΜΚ.

Πολλοί επενδυτές βλέποντας τα χρήματα που ουσιαστικά «χάρισε» η Πειραιώς σε αυτούς που τόλμησαν να πάρουν από αδιάθετα, θα ωθήσει πολλούς να συμμετάσχουν με πολλαπλάσια κεφάλαια περιμένοντας την ίδια εξέλιξη.

Σε καμία περίπτωση δεν θα συμβεί ο τίτλος να δώσει το 25% των αδιαθέτων σε αυτούς που δεν έχουν μετοχές επειδή

α) η αύξηση είναι φυσιολογική ζητώντας τα μισά της κεφαλαιοποίησης και όχι το 95% που ζήτησε η Πειραιώς

β) η ζήτηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η τεχνική εικόνα

Ο τίτλος σε κάθε περίπτωση έχει κοντινή στήριξη στα 1,07 ευρώ και κύρια στο επίπεδο των 0,96 ευρώ, που θα μπορούσε να δοκιμαστεί στην είσοδο των νέων τίτλων και σε περίπτωση που η τιμή της ΑΜΚ είναι κάτω από το επίπεδο του 0,85.

Το κερί της 21/05/2021 με χαμηλό το 0,86 και κλείσιμο τα 0,90 ευρώ, μας δίνει ένα πολύ σημαντικό δεδομένο για τον τίτλο. Το ενδιαφέρον στην ζώνη του 1 ευρώ.

Στρατηγική

Επενδυτικά κάποιος μπαίνει στην ΑΜΚ με αγορά τίτλων ή περιμένει την είσοδο των νέων μετοχών για να βρει τιμές. Το ενδιαφέρον στις ΑΜΚ από ξένους και 'Ελληνες θεσμικούς είναι πολύ μεγαλύτερο από το παρελθόν και γίνεται με πιο σωστό τρόπο. Αν και θα μπορούσε να δοθεί δικαίωμα και χρόνος η διοίκηση λόγω ευκολίας και ζήτησης προτίμησε το book building και την γρήγορη διαδικασία.

Η Alpha Bank πάντως είναι αυτή που προστάτεψε τους μετόχους της (όσο μπορούσε) όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια του 2008-2020 και δείχνει να το κάνει και σήμερα.

Αυτό αποδεικνύεται αν κάποιος σημειώσει τα ιστορικά υψηλά του 2008 στις 4 συστημικές. Η Alpha Bank έχει τα 450 ευρώ, η Πειραιώς τα 4 εκατομμύρια ευρώ, η Εθνική τα 30000 ευρώ και η Εurobank τα 22000 ευρώ.

Οι τιμές μπορεί να φαίνονται τεράστιες, παρόλα αυτά είναι υπολογισμένα μέσα τα reverse split και οι ΑΜΚ που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

 

Πηγή: liberal.gr

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text