Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ξεπερνούν τις προβλέψεις τα μεγέθη του ομίλου Φουρλή το α' εξάμηνο

Ξεπερνούν τις προβλέψεις τα μεγέθη του ομίλου Φουρλή το α' εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ξεπερνούν τις προβλέψεις τα μεγέθη του ομίλου Φουρλή το α' εξάμηνο

Η πτώση του τζίρου έχει περιοριστεί σε μονοψήφιο ποσοστό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ η συγκράτηση του λειτουργικού κόστους έχει βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους.

Καλύτερες του αναμενομένου είναι οι επιδόσεις του ομίλου Φουρλή κατά τους πρώτους μήνες του 2021, καθώς η κανονικότητα επιστρέφει σταδιακά στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessDaily, ο τζίρος του φετινού πρώτου εξαμήνου εμφανίζει μονοψήφια πτώση συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, χρονιά-ορόσημο της προ-πανδημίας εποχής. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η κερδοφορία θα είναι σημαντικά ενισχυμένη φέτος συγκριτικά με το 2019, καθώς έχει γίνει πολύ καλύτερη διαχείριση του λειτουργικού κόστους και έχουν αυξηθεί τα περιθώρια κέρδους.

Μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες αναμένεται η λειτουργία ενός μικρού μεγέθους καταστήματος ΙΚΕΑ στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχο άνοιγμα και στην Αθήνα, το φθινόπωρο. Σε ό,τι αφορά την συμφωνία που ο όμιλος ανακοίνωσε με την Lamda Development για το Ελληνικό, πρόκειται για επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ η οποία προβλέπεται να αναπτυχθεί άμεσα, σε χρονικό ορίζοντα ακόμη και τριετίας. Μεταξύ των big box λιανεμπόρων που θα λειτουργήσουν στον νέο εμπορικό προορισμό των νοτίων προαστίων, προβλέπεται να συμπεριληφθούν μεγάλα ονόματα της εγχώριας αλλά και διεθνούς αγοράς, ενώ ένα μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ, συνολικού εμβαδού 10.000-12.000 τμ αλλά κι ένα μεγάλο κατάστημα Intersport θα είναι από τα πρώτα που πρόκειται να λειτουργήσουν.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό μνημόνιο μεταξύ των μερών, προβλέπει την απόκτηση από τη Fourlis SA διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επιμέρους του οικοδομικού τετραγώνου εντός του οποίου θα αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο, με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του retail park, μεγέθους 30.000 τμ. Η σχετική ανάπτυξη εντάσσεται στο πλάνο πενταετίας της Lamda όμως στόχο του ομίλου Φουρλή αποτελεί η ολοκλήρωση του project στο συντομότερο δυνατό χρόνο -ακόμη και πριν την πενταετία εφόσον οι συνθήκες εξελιχθούν ομαλά. Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της θυγατρικής Trade Estates, η οποία ήδη οδεύει προς τον διπλασιασμό της αξίας του χαρτοφυλακίου της που σήμερα υπολογίζεται άνω των 180 εκατ. ευρώ.

 

Μαίρη Λεμπέση

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text