Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Έρχεται το τέλος της Credit Suisse; Σενάρια για συγχώνευση με την UBS

Έρχεται το τέλος της Credit Suisse; Σενάρια για συγχώνευση με την UBS

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έρχεται το τέλος της Credit Suisse; Σενάρια για συγχώνευση με την UBS

Η ελβετική τράπεζα έχει πληγεί βαριά από τα σκάνδαλα Archegos και Greensill .

Από σωρεία σκανδάλων έχει πληγεί η ελβετική Credit Suisse, ενώ την ίδια ώρα εντείνονται οι πιέσεις προς τη διοίκηση, προκειμένου να παρουσιάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τρεις διαφορετικές πηγές, το σχέδιο μπορεί να περιλαμβάβνει ακόμα και μια δυνητική συγχώνευση με την αντίπαλη UBS.

Τα στελέχη της τράπεζας φοβούνται ότι η εμβληματική ελβετική τράπεζα, που είναι εύθραυστη μετά από εμπλοκή σε σκάνδαλα όπως της Archegos και της Greensill, θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από τους επενδυτές που απαιτούν τη διάλυσή της ή ότι η χρηματιστηριακή αξία της που συρρικνώνεται συνεχώς, την καθιστά στόχο για μια εχθρική ξένη εξαγορά.

Ο νέος πρόεδρος, Αντόνιο Χόρτα – Οσόριο, ανακοίνωσε στα τέλη Απριλίου μια στρατηγική επανεξέταση, λέγοντας στους επενδυτές ότι θα χρειαστεί χρόνος για τη λήψη αποφάσεων.

Η ανώτερη διοίκηση της τράπεζας πρόκειται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα, με τα στελέχη να εξετάζουν προτάσεις αναδιάρθρωσης στις αρχές Ιουλίου.

Η ελβετική τράπεζα έπρεπε να αναθεωρήσει τις δραστηριότητές της αφού έχασε περισσότερα από 5 δισ. δολάρια λόγω της έκθεσής της στο fund Archegos, ενώ αντιμετωπίζει μεγάλες νομικές προσφυγές από πελάτες που επένδυσαν 10 δισ. δολάρια σε ομόλογα που εκδόθηκαν από την εταιρία χρηματοδότησης της καταρρέουσας αλυσίδας εφοδιασμού Greensill Capital.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν χάσει πάνω από το 1/4 της αξίας τους από τις αρχές Μαρτίου, όταν και ήρθαν στο φως τα προβλήματά της με την Greensill.

«Η Credit Suisse χρειάζεται μια συμφωνία συγχώνευσης αμέσως», αναφέρει μια από τις πηγές που μίλησαν στο Reuters.

«Υπάρχει διάχυτη ανησυχία στη Ζυρίχη ότι ακτιβιστές επενδυτές θα αναλάβουν οι ίδιοι δράση αν η διοίκηση παραμείνει άπρακτη.

Άλλη πηγή αναφέρει ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο πώληση της αμερικανικής τράπεζας επενδύσεων.

 

Πηγή: Newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text