Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Black Box: Η μεγάλη ώρα για τον Σωκράτη και την Intralot

Black Box: Η μεγάλη ώρα για τον Σωκράτη και την Intralot

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Black Box: Η μεγάλη ώρα για τον Σωκράτη και την Intralot

Ήρθε η ώρα; Στην Intralot είμαστε μάλλον κοντά στη συμφωνία των ομολογιούχων από ότι φαίνεται και ενδεχομένως μέσα στην εβδομάδα να έχουμε τα κείμενα των ανακοινώσεων. Υπενθυμίζεται ότι για τους κατόχους των ομολόγων του 2021 η εταιρεία είχε συνάψει αρχικά συμφωνία με το 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ. H συμφωνία Lock-Up προβλέπει είτε τη συναινετική ανταλλαγή των Ομολογιών 2021 με νέα ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας €205 εκατ. και λήξεως 2025 που θα εκδοθούν από τη θυγατρική του Ομίλου Intralot Inc., εφόσον θα δεσμεύονταν στη συμφωνία Lock-Up ομολογιούχοι κάτοχοι ποσοστού τουλάχιστον 90% της ονομαστικής αξίας των Ομολογιών 2021, είτε την προσφυγή της εταιρείας σε δικαστικό συμβιβασμό Αγγλικού δικαίου, με τη συναίνεση του Ad Hoc Group. Μετά το πέρας της Λήξης της Προθεσμίας που είχε τεθεί στη σύμβαση Lock-Up, έχουν υπογράψει ή προσχωρήσει στη Συμφωνία Lock-Up νομικά ή φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ποσοστό 82,76% επί της συνολικής ονομαστικής αξίας των Ομολογιών 2021. Με το υφιστάμενο υψηλό επίπεδο υποστήριξης της Συμφωνίας Lock-up από τους κατόχους των Ομολογιών 2021, η Intralot δήλωνε πεπεισμένη ότι μπορεί να υλοποιήσει την ανταλλαγή ομολογιών του 2021 μέσω μιας συναινετικής διαδικασίας ξεπερνώντας ενδεχομένως το 90% σε συμμετοχή.

Παράλληλα η Intralot θα προτείνει και την ανταλλαγή ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» ύψους €500 εκατ. λήξεως το 2024 με έως 49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (TopCo) που θα κατέχει εμμέσως, κατά 100%, τη θυγατρική του Ομίλου στις ΗΠΑ Intralot Inc. Σημειώνεται ότι μέλη του Ad Hoc Group κατέχουν και ποσοστό άνω του 13% της ονομαστικής αξίας των Ομολογιών 2024 και έχουν συμφωνήσει και εγγυηθεί με σχετική συμφωνία (Backstop Commitment Letter) που έχουν υπογράψει επίσης τον Ιανουάριο 2021, ότι θα συμμετάσχουν στην παραπάνω ανταλλαγή με την προσφορά Ομολογιών 2024 συνολικού ύψους τουλάχιστον €68 εκατ., έναντι ποσοστού 18,7% επί του μετοχικού κεφαλαίου της TopCo. Εφόσον οι συμφωνίες αυτές ανακοινωθούν η εταιρία θα πάρει μεγάλη ανάσα και θα αποκτήσει χρόνο ώστε να ομαλοποιήσει τις ταμειακές ροές και να ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση της.

ΔΕΗ και Motor Oil ετοιμάζονται εκ νέου για ομολογιακές εκδόσεις τον Ιούλιο. Μετά την πρόσφατη αναβάθμιση της από την S&P η ΔΕΗ προσβλέπει σε κουπόνι κοντά στο 3%. Οι δύο εκδόσεις εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 500 και 300 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Στα της Alpha όλα είναι έτοιμα από σήμερα για το μεγάλο βήμα της πρώτης αναπτυξιακής άντλησης κεφαλαίων από ελληνική τράπεζα μετά από μια υπερδεκαετή περίοδο κρίσης και αναγκαστικών ανακεφαλαιοποιήσεων. Το τριήμερο Δευτέρας-Τετάρτης θα είναι εκ των πραγμάτων καυτό καθώς θα τρέχει η δημόσια προσφορά για τα 800 εκατ. ευρώ, με το ζητούμενο να μην είναι αν θα καλυφθεί η αύξηση -αυτό είναι δεδομένο- αλλά σε ποια τιμή θα κλείσει η ΑΜΚ, το ανώτατο εύρος της οποίας έχει καθοριστεί στα 1,20 ευρώ. Αυτό θα το μάθουμε την 1η Ιουλίου όταν και θα ανακοινωθεί η τελική τιμή της αύξησης.

Χωρίς πολύ μεγάλες εκπλήξεις για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών που αναμένει η ΤτΕ, κατατίθεται σήμερα από τον Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή η Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής.  Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της θα αφήνει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, αμετάβλητη την πρόβλεψή της για ρυθμό ανάπτυξης 4,2% για φέτος, αναθεωρώντας, όμως, προς τα πάνω, στο 5,2% από 4,8%, αυτήν για το 2022. Η επίσημη πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών παραμένει στο 3,6% για φέτος και 6,2% το 2022.

Το εξάμηνο κλείνει την Τετάρτη και από τον FTSE-25 πέντε εταιρείες είναι με αρνητικό πρόσημο από την αρχή του έτους: ΑΔΜΗΕ (-0,6%) Σαράντης (-4,8%), Τέρνα Ενεργειακή (-9,2%), Ελλάκτωρ (-13%) και Πειραιώς (-93%). Για την Πειραιώς βέβαια θα πρέπει να ισχύσει άλλη τιμή εκκίνησης αφού τον Μάιο ολοκλήρωσε την ΑΜΚ με τιμή άσκησης το 1,15 ευρώ ενώ η Σαράντης έχει μοιράσει μέρισμα 21 λεπτών μέσα στο εξάμηνο. Καλύτερη αγορά σε τοπικό νόμισμα από την αρχή του έτους η Αργεντινή με άνοδο 30,7% και χειρότερη η Τουρκία με πτώση 4,5%.

Με τη μέση οριακή τιμή του συστήματος να κινείται από την Τετάρτη ως την Παρασκευή πάνω από τα 100 ευρώ/Mwh οι εναλλακτικοί πάροχοι αναμένεται να έχουν ένα πολύ ισχυρό β’ τρίμηνο. Οι αιχμές του συστήματος μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας κινήθηκαν πάνω από τα 100 ευρώ με ανώτατη τα 139,93 ευρώ.

Πτώση 2,4% στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων είχαμε τον Μάιο στους προβλήτες 2 & 3 του ΟΛΠ. Στο πεντάμηνο Ιαν-Μαΐου η μείωση έχει περιοριστεί στο 3%.

Πλώρη για νέες αγορές βάζει ο όμιλος IDEΑL με στόχο να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό του πέρα από την πληροφορική και στους κλάδους της συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών και της παραγωγής και διάθεσης premium mixers & tonics. Ο σχεδιασμός αυτός επιταχύνεται με την ΑΜΚ που έχει ήδη πραγματοποιηθεί ύψους 56,1 εκατ.ευρώ και κυρίως μέσω της ενσωμάτωσης των Astir Vitogiannis και Three Cents στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου. Και οι δύο αυτές επενδύσεις είναι του Virtus South European Fund (VSEF), το επενδυτικό σχήμα που διαχειρίζεται η Virtus International Partners (Virtus). Όλα δείχνουν πως η εισηγμένη βρίσκεται μπροστά σε έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο.

Κίνδυνος ρευστότητας υπάρχει στην Intertech, τον οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί η διοίκηση της εισηγμένης. Η εταιρεία αντλεί κεφάλαια μέσω τραπεζικού δανεισμού ή αύξησης μετοχικούς κεφαλαίου από τις κεφαλαιαγορές και επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Διαθέτει επίσης αλληλόχρεο λογαριασμό για την εκχώρηση απαιτήσεων από πελάτες με επιτόκιο από 3,5-5%. Ωστόσο, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος αν διατηρηθεί η μειωμένη χρηματοδότηση να μην μπορεί να διατηρήσει τις πιστωτικές γραμμές και να επηρεαστούν σημαντικά τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης και να πάει πίσω το business plan της εταιρείας. Σε άλλα νέα μεθαύριο πραγματοποιείται η Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Η start up που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα Brite Solar αναμένεται να προχωρήσει στην κατασκευή βιομηχανικής μονάδας στην Πάτρα, με την επένδυση να αγγίζει τα 8,6 εκατ.ευρώ. Σύμμαχος στην προσπάθεια της νεουφούς εταιρείας είναι το πρόγραμμα Green Deal της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος μέσω του ταμείου που έχει συγκροτήσει θα χρηματοδοτήσει την ελληνική εταιρεία.

Σε καλύτερα αποτελέσματα στην τρέχουσα χρήση, συγκριτικά με το 2020, στοχεύει η διοίκηση της Quality & Reliability. Η εισηγμένη στοχεύει σε νέα έργα πληροφορικής και πράσινης ανάπτυξης που αναμένεται να προκηρυχθούν μέσω του ΕΣΠΑ και του Σχεδίου Ανάκαμψης. Από την πλευρά της χρηματοοικονομικής διαχείρισης η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει σαν στόχο την ταυτόχρονη βελτίωση του κύκλου εργασιών όσο και των κερδών της όπως επίσης και στην παραγωγή θετικών ταμειακών ροών και στη συγκράτηση των δαπανών, ώστε να ενισχυθεί η εμπορική και ταμειακή της ευρωστία.

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

 

Πηγή: Liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text