Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πονοκέφαλος για τη Flexopack οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες

Πονοκέφαλος για τη Flexopack οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πονοκέφαλος για τη Flexopack οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες

Παρά το μπαράζ των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει φέτος η εισηγμένη, η διοίκηση δηλώνει αισιόδοξη για το απώτερο μέλλον και σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ στην τριετία. Δηλώσεις του CEO Σταμάτη Γκινοσάτη.

Την αισιοδοξία της για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας, αλλά και τις πολλές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μέσα στη φετινή χρονιά, εξέφρασε η διοίκηση της FlexopackΦΛΕΞΟ 0,00%, στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Σταμάτης Γκινοσάτης αναφέρθηκε σε μια σειρά αντίξοων συνθηκών που αντιμετωπίζει φέτος η εταιρεία, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: α) Οι σοβαρές αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών β) Η μεγάλη άνοδος στο μεταφορικό κόστος γ) Οι δυσκολίες που παρατηρούνται στην απόκτηση πρώτων υλών (διαταραχή εφοδιαστικής αλυσίδας) και δ) Οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις από την πανδημία.

Πέραν αυτών, ο κ. Γκινοσάτης τόνισε και το πρόβλημα της τιμής του ρεύματος για τις παραγωγικές εταιρείες, θεωρώντας ότι αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, τόνισε, πως το σχετικό κόστος είναι σαφώς ακριβότερο από τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η σύγκριση γίνεται ακόμη πιο επαχθής όταν αφορά τις μη ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Γκινοσάτη, οι εταιρείες του κλάδου προσπαθούν να περάσουν το μπαράζ των φετινών αυξήσεων κόστους στους πελάτες τους, πλην όμως αυτές οι αυξήσεις είναι πολλές σε αριθμό και συνεχείς στο χρόνο, με αποτέλεσμα να αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τι ποσοστό τελικά θα μετακυληθεί στις τιμές πώλησης και μάλιστα με πόση χρονική καθυστέρηση. «Αυτή τη μάχη δίνουμε μέρα με τη μέρα και το αποτέλεσμα αυτής θα κριθεί στο τέλος της φετινής χρονιάς» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, ο CEO της εισηγμένης εταιρείας δεν έκρυψε την εμπιστοσύνη του για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της Flexοpack: «Η αναστάτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν θα διαρκέσει για πάντα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μια διεθνή αγορά που αναπτύσσεται σε βάθος χρόνου και εμείς καταφέρνουμε να ανεβάζουμε την εσωτερική αξία της εταιρείας και της μετοχής».

Έτσι, η FlexopackΦΛΕΞΟ 0,00% σχεδιάζει μέσα στην επόμενη τριετία να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ, που θα αφορούν στις παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας (θα αναπτυχθεί νέα μονάδα σε όμορο χώρο των εγκαταστάσεων στο Κορωπί), της Πολωνίας και της Αυστραλίας, ενώ οι επενδύσεις αυτές θα αποσκοπούν στην παραγωγή τόσο υπαρχόντων, όσο και νέων προϊόντων.

Παράλληλα, η εισηγμένη εταιρεία εστιάζει στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος μέσα από τρεις στρατηγικές: Πρώτον, τον περιορισμό του πάχους των προϊόντων της (έχουν ήδη παραχθεί κάποια τέτοια προϊόντα), δεύτερον την παραγωγή προϊόντων που είναι εύκολα ανακυκλώσιμα (ξεκίνησε η παραγωγή κάποιων προϊόντων και έπεται συνέχεια) και τρίτον τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών για συσκευασία τροφίμων.

Η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων ψήφισε μεταξύ άλλων τη διανομή μερίσματος 0,087 ευρώ ανά μετοχή που θα καταβληθεί στις 19 Ιουλίου, έναντι 0,0632 ευρώ πέρυσι).

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: Euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text