Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κάμπτεται σήμερα (Δευτ, 28/6/2021) με μικρό τζίρο προς τις στηρίξεις της περιοχής των 900 μονάδων

Ο ΓΔ κάμπτεται σήμερα (Δευτ, 28/6/2021) με μικρό τζίρο προς τις στηρίξεις της περιοχής των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με προσοχή παρακολουθούμε της σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση -0,47% (στις 903 μονάδες, στις 4.00 μμ) διασπώντας καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 904 μονάδων και πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής την κρίσιμη περιοχή των 890-900 μονάδων όπου συγκεντρώνονται σημαντικές στηρίξεις όπως, το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών, ο μέσος άξονας των 897 μονάδων του 3μηνου εύρους και το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Μας καθησυχάζουν οι σημερινοί μικροί όγκοι των 40 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο και η καλή εικόνα των κύριων διεθνών δεικτών με τον Nasdaq να βρίσκεται σε σαφέστατη ανοδική τάση και τους Dow και DAX σε πλευρική προς ανοδική φάση.

Είμαστε έτοιμοι να χαράξουμε την στρατηγική μας της εβδομάδος ζυγίζοντας 3 επιβεβαιωτικούς παράγοντες, την ποσοστιαία μεταβολή του ΓΔ κατά τις ημέρες που θα επιχειρώνται οι καθοδικές διασπάσεις, οι όγκοι και η θέση των ξένων δεικτών. Και επίσης, θα θέσουμε τα stop loss σε 3-4 αλλεπάλληλα επίπεδα, στο Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που έχει ήδη ανέβει περίπου στις 895 μονάδες, στον μέσον άξονα των 897 του δίμηνου εύρους και στο ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων αλλά και στο μεσομακροχρόνιο χαμηλό των 868 μονάδων.

Προς το παρόν σήμερα δεν θα κάνουμε πράξεις εκτός εάν ο ΓΔ κλείσει άσχημα, χειρότερα του -1,50% , οπότε και θα ρευστοποιήσουμε το 10-15% των μετοχικών μας θέσεων.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΙΝΚΑΤ, ΕΥΑΠΣ και ΑΡΑΙΓ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΟΛΥΜΠ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα για την δύναμή της.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΕΛΛΑΚΤ με στροφέα τα 1,65 ευρώ και ΜΥΤΙΛ με αγκίστρι τα 15,9 ευρώ και τείνουν να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων η ΒΙΟ με πωλητικό στροφέα τα 4,45 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους που σημαίνει ότι οι κυριότεροι «παίκτες» βρίσκονται σε αναμονή.

Η ΙΝΛΟΤ μετά τα πρόσφατα limit up , δίνει σήμερα limit down -14,50% Τέτοιες μετοχές δεν τις θέσει το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο γιατί προκαλούν whipsaws στα μεσομακροπρόθεσμα συστήματά του όπως είναι ο ΑΚΜΟ200 και το Υψηλό / Χαμηλό 60 ημερών.

Σε λίγες μέρες θα κλείσει οριστικά η τιμή ΑΜΚ της ΑΛΦΑ τείνοντας στο εύρος των 1,10 με 1,20 ευρώ. Τρέχουσα τιμή 1,111 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

---------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text