Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Αντιπρόεδρος Fed: Οι κίνδυνοι από το ψηφιακό δολάριο

Αντιπρόεδρος Fed: Οι κίνδυνοι από το ψηφιακό δολάριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την ώρα που η Fed ετοιμάζεται να δημοσιεύσει εντός του καλοκαιριού την έκθεσή της σχετικά με την πιθανή δημιουργία ενός ψηφιακού δολαρίου, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει σημαντικές αμφιβολίες για την ιδέα.

Ο κυβερνήτης της Fed Ράνταλ Κουάρλς εξέφρασε σκεπτικισμό για τα περισσότερα από τα επιχειρήματα που διατυπώνονται υπέρ του ψηφιακού νομίσματος μιας κεντρικής τράπεζας.

«Τα πιθανά οφέλη ενός τέτοιου ψηφιακού νομίσματος είναι ασαφή», δήλωσε ο Κουάρλς, προσθέτοντας παράλληλα ότι διαβλέπει σημαντικούς και συγκεκριμένους κινδύνους.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων που ανέφερε είναι η πρόκληση για το αν ο κόσμος θα μπορούσε να παρακάμψει τις παραδοσιακές τράπεζες και να πάει κατευθείαν στη Fed για το ψηφιακό χρήμα. Υπογράμμισε επίσης ότι τα οφέλη που αποκομίζουν οι καταναλωτές μέσω του τραπεζικού ανταγωνισμού θα μπορούσαν να μειωθούν εάν η Fed προχωρήσει σε αυτή την κίνηση .

Επίσης, εξέφρασε ανησυχίες για κυβερνοεπιθέσεις σε ένα σύστημα «του οποίου η ασφάλεια θα ήταν δύσκολο να σχεδιαστεί».

Οι υποστηρικτές ενός ψηφιακού δολαρίου που εκδίδεται από την Fed λένε ότι θα μπορούσε να επιταχύνει τα συστήματα πληρωμών, ιδιαίτερα διεθνώς. Αναφέρουν επίσης τα οφέλη για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο υπάρχον σύστημα ψηφιακών πληρωμών.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text