Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ανάπτυξη 4% φέτος και επιτάχυνση το 2022 αναμένει για Ελλάδα η EBRD

Ανάπτυξη 4% φέτος και επιτάχυνση το 2022 αναμένει για Ελλάδα η EBRD

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανάπτυξη 4% φέτος και επιτάχυνση το 2022 αναμένει για Ελλάδα η EBRD

Η EBRD προβλέπει σημαντική άνοδο του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά, καθώς επιταχύνεται η ανάπτυξη και προχωρούν μεγάλα έργα υποδομών.

Ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 4% φέτος και περαιτέρω επιτάχυνση στο 5,5% το 2022 αναμένει για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η EBRD προβλέπει σημαντική άνοδο του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά, καθώς επιταχύνεται η ανάπτυξη και προχωρούν σημαντικά έργα υποδομών. Ωστόσο, σημειώνει ότι υπάρχουν πτωτικά ρίσκα στην πρόβλεψη, κυρίως λόγω της πανδημίας και της επίπτωσης στους κλάδους τουρισμού και υπηρεσιών.

Τα σινιάλα ανάκαμψης είναι ορατά από φέτος, με το ΑΕΠ να ενισχύεται σε τριμηνιαία βάση κατά 4,4% το πρώτο τρίμηνο. Την ίδια στιγμή, σημαντικά κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να εισρεύσουν στη χώρα, με την Ελλάδα να λαμβάνει χρηματοδότηση άνω των 70 δισ. ευρώ την επόμενη επταετία.

Σχολιάζοντας τις προοπτικές της Ελλάδας, ο Peter Sanfey της EBRD σημειώνει: «Θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει πλήρως από τις επιπτώσεις της πανδημίας ο τουρισμός, αλλά παραμένουμε θετικοί για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, δεδομένων των μεταρρυθμίσεων και των επενδυτικών κεφαλαίων που είναι διαθέσιμα για έργα σε τομείς-κλειδιά».

 

Πηγή: Euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text