Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | 1 ευρώ ελκύει τις ελληνικές τράπεζες - στο 1 και η Eurobank, η Εθνική με placement στα 2,2 ευρώ

1 ευρώ ελκύει τις ελληνικές τράπεζες - στο 1 και η Eurobank, η Εθνική με placement στα 2,2 ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θα αναφερθούμε στο 1 ευρώ το οποίο προσελκύει τις ελληνικές τράπεζες γιατί σε αυτές τις τιμές πραγματοποιούνται οι αυξήσεις κεφαλαίου…

Το 1… είναι το ουδέτερο στοιχείο του πολλαπλασιασμού.

Ωστόσο στο κείμενο αυτό δεν θα διαβάσετε για την θεωρία Φιμπονάτσι…για όσους παρακολουθούν τεχνική ανάλυση.

Θα αναφερθούμε στο 1 ευρώ το οποίο προσελκύει τις ελληνικές τράπεζες γιατί σε αυτές τις τιμές πραγματοποιούνται οι αυξήσεις κεφαλαίου…

Η Πειραιώς υλοποίησε αύξηση κεφαλαίου στο 1,15 ευρώ αντλώντας 1,38 δισεκ.

Αν και η Πειραιώς υποχρεώθηκε σε reverse split η πραγματική της τιμή ήταν 0,069 ευρώ.

Η Alpha bank επίσης υλοποιεί αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ με τιμή μεταξύ 1 και 1,05 ευρώ.

Και η ιστορία του 1 ευρώ συνεχίζεται.

Στο τέλος του 2022 η Eurobank θα υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου περίπου 1,5 δισεκ. ευρώ.

Θα προηγηθεί placement από το Fairfax θα διαθέσει το 7% με 8% των μετοχών που κατέχει σχεδόν 31% στην Eurobank και θα συμμετάσχει και στην αύξηση κεφαλαίου.

Η μετοχή της Eurobank θα είναι προς το τέλος του 2022 προς τα 1,10 με 1,15 ευρώ οπότε η αύξηση κεφαλαίου θα υλοποιηθεί με τιμή 1 ευρώ.

Άρα έχουμε τρεις τράπεζες Πειραιώς, Alpha bank και Eurobank που υλοποίησαν ή θα υλοποιήσουν αύξηση κεφαλαίου στο 1 ευρώ….

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει το 1,34% της Eurobank το οποίο θα διατεθεί υπό την μορφή placement στην τιμή των 0,90 ευρώ και χρονικά θα μπορούσε να συμβεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Εξαίρεση η Εθνική τράπεζα

Αν και η Εθνική τράπεζα διαθέτει πολύ ισχυρά κεφάλαια τα οποία στο τέλος του 2021 θα είναι στα 5,85 δισεκ. καθώς το 2021 θα εμφανίσει κέρδη 850 εκατ ευρώ και σχεδιάζει να επιστρέψει κεφάλαιο στους μετόχους… εντούτοις εάν η Eurobank υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου θα βρεθεί με αποτίμηση 5 δισεκ. οπότε για να καλύψει την ψαλίδα και η Εθνική θα εξετάσει αύξηση κεφαλαίου.

Η Εθνική τράπεζα θα μπορούσε να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου στα 2,5 με 3 ευρώ εξέλιξη που προϋποθέτει ότι η μετοχή στο χρηματιστήριο θα έχει ανακάμψει πάνω από 3 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η στασιμότητα που εμφανίζει η χρηματιστηριακή αξία της Εθνικής σχετίζεται με την προσδοκία ότι αρχές Φθινοπώρου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα διαθέσει το 20% από 40,3% που κατέχει στην Εθνική τράπεζα με placement.

Σε τρέχουσες τιμές το 20% της Εθνικής τράπεζας αποτιμάται στα 450 εκατ ευρώ.

Το placement της Εθνικής τράπεζας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κοντά στα 2,20 ευρώ ανά μετοχή…

 

Πηγή: bankingnews.gr


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text