Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ χάνει σήμερα (Τετ, 30.6.2021) και τις 890 μονάδες

Ο ΓΔ χάνει σήμερα (Τετ, 30.6.2021) και τις 890 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μπορεί να αντιδράσει σήμερα ο ΓΔ μετά την χθεσινή καθοδική διάσπαση των 900 μονάδων και του ΧΚ20. Αυτή τη στιγμή, 4.15 μμ) ο ΓΔ βρίσκεται στις 886 μονάδες (-0,85%) με ελαφρά αυξημένους ως προς χθες τζίρους (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι κύριοι ξένοι δείκτες διατηρούν τις από ημερών εικόνες τους, πλευρική τα ευρωπαικά και ανοδική τα αμερικανικά.

Αιτία της σημερινής πτώσης θα λέγαμε ότι είναι οι ανησυχίες των επενδυτών για 4ο κύμα πανδημίας που θα έπληττε τον ελληνικό τουρισμό καθώς και ενδεχομένως μια μη ικανοποιητική τιμή στην ΑΜΚ της ΑΛΦΑ που θα ανακοινωθεί το απόγευμα.

Τα πράγματα θα χειροτερεύσουν αν ο ΓΔ αρχίσει να πλησιάζει την εμφανή μεσομακροχρόνια στήριξη – Χαμηλό τριμήνου των 868 μονάδων.

Προς το παρόν διατηρούμε την ψυχραιμία μας αποφεύγοντας πωλήσεις, και αγορές, όσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ 900 μονάδων και στήριξης των 868 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις εκτός εάν ο ΓΔ κλείσει άσχημα, χειρότερα του -1,20%, οπότε θα μειώσουμε την μετοχική μας έκθεση οριακά κατά 5%.

Μετοχές

Πτωτικό είναι το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται καθοδικά ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΜΠΕΛΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ και ΑΛΦΑ χάνουν περισσότερο του -3%. Οι ΕΥΔΑΠ και ΟΛΘ έκοψαν σήμερα τα μεγάλα μερίσματά τους ενώ η ΑΛΦΑ (-4,50%) βρίσκεται σε συναγερμό για την τιμή ΑΜΚ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου ενώ αντίστροφο σήμα πωλήσεων δίνει η ΓΕΚΤ.

Είναι κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 5,8 ευρώ, ΙΝΤΚΑ1,7 και ΕΛΛΑΚΤ με στροφέα τα 1,65 ευρώ.

Κοντά στο να δώσουν τα ως άνω σήματα πωλήσεων είναι οι ΕΛΧΑ με πωλητικό στροφέα τα 2 ευρώ και η ΕΛΛ με πωλ στροφέα τα 15 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ μια, η ΜΠΕΛΑ, σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Καμία μετοχή δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους παρά μόνον σημειώνονται μερικές διανομές σε ΚΡΙ, την πρωταθλήτρια του τελευταίου 15μθημέρου.

Ανακοίνωση : αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινώσουμε αποτελέσματα Α΄εξαμήνου 2021 του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου και θα συγκριθούμε με τον Γενικό Δείκτη.

---------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text