Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Αναπτυξιακές Τράπεζες: Χρηματοδότηση $66 δισ. το 2020 για το Κλίμα

Αναπτυξιακές Τράπεζες: Χρηματοδότηση $66 δισ. το 2020 για το Κλίμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αναπτυξιακές Τράπεζες: Χρηματοδότηση $66 δισ. το 2020 για το Κλίμα

Oι δαπάνες για τη χρηματοδότηση του κλίματος από τις οκτώ μεγαλύτερες πολυμερείς τράπεζες ανάπτυξης στον κόσμο αυξήθηκαν σε 66 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 από 61,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Η πλειοψηφία των ποσών δεσμεύθηκε για τις φτωχότερες χώρες, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (30/6).

Συνολικά 38 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 58%, του συνόλου πήγαν σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, αναφέρει η Κοινή Έκθεση του 2020 για την Πολυμερή Τράπεζα Ανάπτυξης για την Κλιματική Οικονομία.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση που πραγματοποιήθηκε από άλλες πηγές παράλληλα με τις αναπτυξιακές τράπεζες ανήλθε σε 85 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η άμεση χρηματοδότηση από ιδιωτικές πηγές ήταν 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση έρχεται καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες προετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο των παγκόσμιων συνομιλιών για το κλίμα στη Σκωτία, όπου το ζήτημα της οικονομικής στήριξης από τις ανεπτυγμένες έως τις αναπτυσσόμενες αγορές πρόκειται να κυριαρχήσει στις συζητήσεις.

Η σημερινή έκθεση δείχνει ότι παρά την πανδημία COVID-19, οι MDB παρείχαν ζωτική υποστήριξη σε χώρες παγκοσμίως για να αναπτυχθούν καλύτερα για ένα πιο πράσινο μέλλον.

 

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text