Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Deutsche Bank: Με το βλέμμα στο 2022 – Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές επενδύσεις

Deutsche Bank: Με το βλέμμα στο 2022 – Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές επενδύσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Deutsche Bank: Με το βλέμμα στο 2022 – Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές επενδύσεις

Η Deutsche Bank εξηγεί ότι βιώνουμε μια περίοδο πολύ ισχυρής ανάπτυξης σε μια εποχή που τόσο οι πολιτικές της νομισματικής όσο και της δημοσιονομικής πολιτικής είναι πολύ χαλαρές και φαίνεται ότι θα παραμείνουν έτσι – ακόμη και αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει κάποια μείωση στις αγορές περιουσιακών στοιχείων και μείωση της δημοσιονομικής ώθησης. Η χρηματοπιστωτική καταστολή (σ.σ. η τεχνητά χαμηλή διατήρηση στα πραγματικά επιτόκια) θα συνεχίσει να δημιουργεί μια σειρά από προκλήσεις για τους επενδυτές, ειδικά σε εκείνους που αναζητούν προβλέψιμες πηγές εισοδήματος.

Η γερμανική τράπεζα εστιάζει σε τρία σημεία από αυτό το ασυνήθιστο μείγμα οικονομικών αλλαγών:

Πρώτον, πρόκειται για μια κατάσταση που θα δημιουργήσει σημαντικές και νέες επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και μια σειρά από κινδύνους. Οι κίνδυνοι γύρω από την “υπερβολή της αγοράς” και τις πιθανές φούσκες των κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων ενισχύουν περαιτέρω την ανάγκη για εξελιγμένη διαχείριση κινδύνων στα χαρτοφυλάκια.

Δεύτερον, ότι ενώ ορισμένες προκλήσεις για την ανάπτυξη θα είναι προσωρινές, άλλες διαρθρωτικές οικονομικές αλλαγές θα είναι μακροχρόνιες. Πολλές από αυτές τις αλλαγές προηγούνται της πανδημίας (π.χ. ψηφιοποίηση, αύξηση του χρέους), αλλά έχουν επιταχυνθεί από αυτήν.

Τρίτον, ως επενδυτές πρέπει να παραμείνουμε καινοτόμοι και ανοιχτοί σε νέες προσεγγίσεις. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις ESG (σ.σ. ο όρος «ESG» αναφέρεται σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα μιας εταιρείας να παράγει αξία μακροπρόθεσμα) έχει οδηγήσει σε αλλαγή των αξιολογήσεων των επενδυτικών δυνατοτήτων και κινδύνων.

Οι στόχοι για τις κατηγορίες επένδυσης

Κρατικά ομόλογα: Οι συζητήσεις για το tapering (σ.σ. περιορισμός αγορών από τη Fed) στις ΗΠΑ αποκτούν δυναμική το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Oι αυξήσεις των επιτοκίων είναι ακόμη αρκετά μακρινές και το 10ετές πραγματικό επιτόκιο των ΗΠΑ θα παραμείνει αρνητικό. Προβλέψεις για το τέλος Ιουνίου 2022: 10ετή κρατικά ομόλογα ΗΠΑ 2,00%, 10ετή JGB 0,20%, 10ετή γερμανικά Bunds 0,00%.

Αμερικανικές μετοχές: Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω λόγω του α’ τριμήνου 2021 Τα κέρδη και οι αποτιμήσεις φαίνονται βιώσιμα όσο οι πραγματικές αποδόσεις παραμένουν αρνητικές αλλά η οικονομική ανάκαμψη φαίνεται ήδη σε μεγάλο βαθμό τιμολογημένη και οι αυξήσεις των επιτοκίων θα περιορίσουν τα μελλοντικά κέρδη των αποτιμήσεων. Η προοπτική αύξησης των επιτοκίων οδηγεί επίσης σε επανεκτίμηση των προτιμήσεων του τομέα. Προβλέψεις για το τέλος Ιουνίου 2022 για το δείκτη S&P 500 σε 4.200 μονάδες.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη στήριξαν το πρόσφατο ράλι και οι προοπτικές για τα κέρδη παραμένουν εποικοδομητικές μετά την ισχυρή ανάπτυξη του α΄ τριμήνου του 2021. Τα νομισματικά και δημοσιονομικά κίνητρα της Ευρωζώνης παραμένουν επίσης υποστηρικτικά. Τα κέρδη θα πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2019 έως το 2023. Τέλος Ιουνίου 2022 Euro Stoxx 50 πρόβλεψη: 4.000- πρόβλεψη μονάδες, Stoxx Europe 600: 440 μονάδες.

Ιαπωνικές μετοχές: Η παγκόσμια (και ιδίως η κινεζική) ανάκαμψη θα πρέπει να προσφέρει μια χείρα βοηθείας μέσω των εξαγωγών, παρά τα εγχώρια προβλήματα λόγω του κορωνοϊού. Η αδυναμία του JPY θα βοηθούσε επίσης. Η έκπτωση αποτίμησης σε σχέση με το δείκτη S&P 500 φαίνεται τώρα να έχει σταθεροποιηθεί στην περιοχή του 15%-25%. Προβλέψεις για το τέλος Ιουνίου 2022 για τον MSCI Japan: 1,200 μονάδες.

Μετοχές αναδυόμενων αγορών: Οι πρόσφατες επιδόσεις έχουν μειωθεί από ανησυχίες γύρω από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στο δολάριο, καθώς και από την αναζωπύρωση του κορωνοϊού στην Ασία και τη σύσφιξη της πολιτικής στην Κίνα. Προβλέψεις για το τέλος Ιουνίου 2022 για τον MSCI Emerging Markets: 1,400 μονάδες.

Χρυσός: Πρόβλεψη για την τιμή του χρυσού στο τέλος Ιουνίου 2022: USD 1.850/ουγγιά.

Πετρέλαιο: Οι προσδοκίες για τη συνέχιση της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης έχουν τραβήξει τις τιμές του πετρελαίου προς τα πάνω τους τελευταίους μήνες. Η πειθαρχία στην παραγωγή του ΟΠΕΚ+ και οι μειώσεις των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου έχουν επίσης βοηθήσει, ενώ η παραγωγή των ΗΠΑ αυξάνεται μόνο πολύ αργά. Προβλέψεις για το τέλος Ιουνίου 2022 για το πετρέλαιο τύπου WTI (12μηνο προθεσμιακό): 63 δολάρια το βαρέλι.

Ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας: Οι αυξήσεις των επιτοκίων είναι διαχειρίσιμες εάν δεν είναι πολύ μεγάλες ή απότομες. Προβλέψεις για τα spreads στο τέλος Ιουνίου 2022: (BarCap U.S. Credit) 75bp, EUR IG (iBoxx EUR Corp) 75 μ.β.

Ομόλογα υψηλής απόδοσης: Οι εκδόσεις στις ΗΠΑ παραμένουν ισχυρές, αλλά τα ποσοστά αθέτησης συνέχισαν τη μείωση. Προβλέψεις για τα spreads στο τέλος Ιουνίου 2022. ΗΠΑ HY (Barclays U.S. HY) 290bp, EUR HY (ML EUR Non-Financials) 300bp.

Χρέος αναδυόμενων αγορών σε σκληρό νόμισμα: Προβλέψεις για τα spreads. EM Sovereign (EMBIG Div) 300bp, EM (Credit CEMBI Broad) 270 μ.β.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text