Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | "Ραστώνη", λόγω ...θερμοπληξίας στην αγορά!

"Ραστώνη", λόγω ...θερμοπληξίας στην αγορά!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καλό, μετεωρολογικά δροσερό και χρηματιστηριακά καυτό, μήνα να έχουμε!

 

Κάποιοι ίσως πουν ότι, με το Γενικό Δείκτη να παραμένει κάτω από τις 900 μονάδες, ο μήνας δε ξεκίνησε καλά.

Νομίζω ότι κάνουν λάθος. Η αγορά, δεδομένων των προβλημάτων που προβάλλουν, έχει πολύ καλή συμπεριφορά. Και όποιος θέλει να θυμηθεί προβληματικές καταστάσεις και προβληματικούς μήνες, ας θυμηθεί τί συνέβαινε στο μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης δεκαετίας.

 

Περίοδοι όπως αυτή που διανύουμε τώρα, ίσως δικαιώνει τη “χαλαρή” άποψη που έχουμε γενικά για το Χρηματιστήριο: Αν έχουμε μία καλή στρατηγική εισόδου και εξόδου και κατορθώνουμε να επιλέγουμε μερικές -έστω “καλούτσικες” ή πάνω από το μέτριο- μετοχές για το χαρτοφυλάκιό μας, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε από το Χρηματιστήριο, ή καλύτερα, να μην κερδίσουμε πολλά, ίσως και πολύ περισσότερα απ’ όσους προσπαθούν με καθημερινό άγχος και συναλλαγές να πετύχουν την καλύτερη απόδοση. Παράλληλα, διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και περισώζουμε το χρόνο μας, για να τα διαθέσουμε σε άλλα πράγματα στη δουλειά μας ή στη ζωή μας.

 

Το “καλό στατιστικό” της ημέρας:

Παρατηρώντας την ακινησία του Γενικού Δείκτη όλη μέρα, διαπίστωσα ότι, η διακύμανσή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (Χαμηλό: 887,48 - Υψηλό 891,86) ήταν μόλις 0,493%. Η διακύμανση αυτή, από μόνη της, είναι αφύσικα χαμηλή. Ψάχνοντάς το, διαπίστωσα ότι είναι η 6η χαμηλότερη από την 31/10/2007 (14 ετών περίπου).

Τί σημαίνει αυτό; Ότι, τίποτα δεν κουνιέται στην αγορά.

Και γιατί είναι καλό; Επειδή, σε μία περίοδο όπου διαψεύδονται οι προσδοκίες για την ανάπτυξη για το 2021 και γενικά η αρθρογραφία είναι αρνητική, το να μη διακυμαίνεται η αγορά, σημαίνει ότι, κάποιοι διστάζουν να αγοράσουν, όμως κάποιοι άλλοι διστάζουν να πουλήσουν κιόλας, παρά τα πολύ ικανοποιητικά κέρδη των τελευταίων μηνών.

 

Η συμπεριφορά της μετοχής της ΑΛΦΑ:

Καθώς η αύξηση τελικά έγινε στο € 1,00 (κάτι που δεν είναι άσχημο), δε θα λέγαμε ότι είναι αρνητική η σημερινή εξέλιξη της τιμής της μετοχής.

Το ζητούμενο θα είναι να μην υποχωρήσει κάτω από το € 1,00, κάτι που -έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα- ουδείς μπορεί να το αποκλείσει.

Σε γενικές γραμμές όμως, αν παραβλέψουμε την κάκιστη επικοινωνιακή συμπεριφορά της τράπεζας στο ζήτημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, κρίνουμε ότι το θέμα εξελίχθηκε καλά.

Και παράλληλα άρχισε να σπάει ένα “ταμπού”: Ότι οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, δεν είναι πάντα για κακό, αλλά μπορούν να έχουν και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

 

Από την πλευρά μας, παρά τις αβεβαιότητες της πανδημίας και της οικονομίας, διατηρούμε την αισιοδοξία μας και αισθανόμαστε εμπιστοσύνη τόσο για τη μετοχή της ΑΛΦΑ, όσο και για τις μετοχές που έχουμε στο χαρτοφυλάκιό μας, όσο επίσης και για την πλειάδα των μετοχών για τις οποίες εκφραζόμαστε θετικά.

 

Ας μην ανησυχούμε. Τα δύσκολα έχουν περάσει προ πολλού.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text