Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Δευτ, 5/7/2021)μ νέα χαμηλό 20 ημερών και ταυτόχρονα τείνει να σημειώσει και νέο χαμηλό τριμήνου

Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Δευτ, 5/7/2021)μ νέα χαμηλό 20 ημερών και ταυτόχρονα τείνει να σημειώσει και νέο χαμηλό τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη για τους μεσοπρόθεσμους longs  η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση 0,95% (στις 878 μονάδες, στις 2.40 μμ) και πολύ μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κινείται σε νέα χαμηλό 20ημέρου εμφανίζοντας μια 4μηνη διπλή κορυφή με γραμμή λαιμού τις 868 μονάδες και κορυφές στις 927 μονάδες.

Αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το χαμηλό τετραμήνου – γραμμή λαιμού των 868 μονάδων, τότε θα εγερθούν πιθανότητες να τον δούμε κάτω των 800 μονάδων, προς τις 740.

Ωστόσο, η παρούσα μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση του ΓΔ δεν επιβεβαιώνεται από τους μικρούς τζίρους της εποχής αλλά και από την ανοδική τάση που επικρατεί στα δυτικά χρηματιστήρια, έτσι έχουμε ελπίδες να μην σπάσει τις 868 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα προχωρήσει σε πωλήσεις αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 868 μονάδες.

Μετοχές

Καθαρά καθοδικό είναι το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αυτή τη στιγμή αρνητικά και το ¼ θετικά ενώ 4 μετοχές, οι ΑΡΑΙΓ, ΦΡΙΓΟ, ΙΚΤΙΝ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΠΑΠ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : η σημερινή συνεδρίαση δεν έχει καθόλου συγκινήσεις, ούτε και «μετοχή της ημέρας».

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Μετά την τρέχουσα 20ήμερη υποχώρηση 50 μονάδων του ΓΔ, όσες μετοχές πολιορκούσαν τον αγοραστικό τους στροφέα – υψηλό τριμήνου, απομακρύνθηκαν από αυτόν ενώ αντίθετα αρκετές μετοχές ξεκίνησαν να πολιορκούν τον πωλητικό τους στροφέα – χαμηλό τριμήνου όπως οι, ΒΙΟ με πωλστροφέα τα 4,44 ευρώ, ΕΛΛ τα 15 ευρώ και ΕΥΠΙΚ τα 4,9 ευρώ. Όμως, οι περισσότερες μετοχές είναι ακόμα αρκετά μακριά από το χαμηλό τους τριμήνου.

Η ΣΕΝΕΡ σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά τριμήνου και επίσης μόνον μια, η ΚΡΙ, σημειώνει νέα υψηλά ιδίου διαστήματος.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00-4.00 μμ.

---------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text