Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σχόλιο Τρίτης, 6/7/2021. Ο ΓΔ πλησιάζει επικίνδυνα την σημαντική στήριξη – χαμηλό τριμήνου των 868 μονάδων

Σχόλιο Τρίτης, 6/7/2021. Ο ΓΔ πλησιάζει επικίνδυνα την σημαντική στήριξη – χαμηλό τριμήνου των 868 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανησυχούμε για την αγορά καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,35% (στις 874 μονάδες στις3.20μμ) και μέτριο για την εποχή τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής 6 μονάδων ή 0,70% την στήριξη-χαμηλό τριμήνου-γραμμή λαιμού δίμηνου διπλού κεφαλιού των 868 μονάδων.

Ο ΓΔ κινδυνεύει από καθοδική διάσπαση των 868 μονάδων και εμείς ετοιμαζόμαστε για πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 868 μονάδων (-1% από το χθεσινό κλείσιμο), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 79% σε 67%.

Μετοχές

Πτωτικό είναι το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά αλλά καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% ενώ μια, η ΣΕΝΕΡ, κερδίζει λίγο περισσότερο του +3%.

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδο ή και πτώση της και ταυροχρονα με τους όγκους της.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων (αγορά στο υψηλό 3μήνου, πώληση στο χαμηλό ιδίου διαστήματος).

Λόγω της διόρθωσης της γενικής αγοράς (ΓΔ -5,70% από το υψηλό αρχών Ιουνίου) καμία μετοχή δεν βρίσκεται σε θέση πολιορκίας του αγοραστικού της στροφέα – υψηλού τριμήνου αλλά και λίγες είναι αυτές, όπως οι ΕΛΛ, ΔΕΗ, ΕΥΠΙΚ, που πλησιάζουν διπλής-τριπλής στήριξης (δηλαδή έγκυρης στήριξης) χαμηλό τριμήνου.

Είναι λίγο νωρίς να ψάχνουμε για υπερπωλημένες μετοχές καθώς όπως είδαμε, η μέχρις στιγμής υποχώρηση του ΓΔ είναι μικρή (-5,70% από το υψηλό τριμήνου). Ομως βλέπουμε κάποιες υπερπωλημένες : τις τραπεζικές ΠΕΙΡ -75% από το Υψηλό τριμήνου, ΑΤΤ -45%, ΜΙΓ -25%, ΑΛΦΑ -24%, ΕΛΧΑ -23%, ΣΕΝΕΡ -19%, ΙΝΛΟΤ -18% και ΜΠΕΛΑ -16%. Για να αναδυθούν ελκυστικά υπερπωλημένες μετοχές (πχ-30% από το υψηλό τριμήμήνου) θα πρέπει ο ΓΔ να συμπληρώσει μεγάλη υποχώρηση πλέον του -15% (κάτω των 780 μνάδων).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

--------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text