Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ σήμερα, Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, κινείται αδύναμος κοντά στα χαμηλά τριμήνου

O ΓΔ σήμερα, Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, κινείται αδύναμος κοντά στα χαμηλά τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μας ανησυχεί η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,10%, στις 877 μονάδες, στις 3.00 μμ, και με μέτριους για την εποχή τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δεν μπορεί να αποσπασθεί από τα χαμηλά τριμήνου – γραμμής λαιμού τρίμηνου σχηματισμού διπλής κορυφής των 868 μονάδων κινδυνεύοντας να τα διασπάσει καθοδικά, γεγονός το οποίον αν συμβεί, θα είναι ύστερα πιθανόν να δούμε τον ΓΔ στις 800 μονάδες όπου διέρχεται ο αξιόπιστος μακροχρόνιος κινητός μέσος 200 ημερών.

Παραμένουμε εμείς σε επιφυλακή έτοιμοι να πουλήσουμε αν η κατάσταση χειροτερέψει λίγο ακόμα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ πιθανόν να μην κάνει σήμερα πωλήσεις γιατί θα είναι δύσκολο για τον ΓΔ να κλείσει κάτω από τον μακροχρόνιο πωλητικό στροφέα των 868 μονάδων (-1,20% από το χθεσινό κλείσιμο).

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή με τις καθοδικές ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤ, ΠΛΑΘ, ΣΕΝΕΡ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΦΡΙΓΟ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : δεν θεωρούμε τις ΙΝΛΟΤ και ΑΤΤ, (+11% αμφότερες) διότι πέρα από την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι εταιρίες τους, διακινούν πολύ μικρό τζίρο, μόλις 25.000 ευρώ μέχρις στιγμής η καθεμία. Αντίθετα, θα μπορούσαμε καλύτερα να θεωρήσουμε σαν μετοχή της ημέρας την ΠΛΑΘ (+3,90%) διότι πετυχαίνει νέα υψηλά έτους με καλό τζίρο (300.000 ευρώ μέχρις στιγμής).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα των 12 εβδομάδων. Τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις χαμηλών 12 εβδομάδων οι, ΕΛΧΑ με πωλητικό στροφέα το 1,9 ευρώ, ΔΕΗ 8,7, ΓΕΚΤΕΡΝΑ 9,35 και ΕΛΛ με πωλητικό στροφέα τα 15 ευρώ. Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις υψηλων 12 εβδομάδων οι ΙΝΤΚΑ με στροφέα το 1,7 ευρώ και ΒΙΟΣΚ με στροφέα τα 0,454 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

--------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text