Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά καθοδικά σήμερα (Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021) το σημαντικό χαμηλό κλείσιμο 60 ημερών με πιθανή συνέπεια η μεσομακροπρόθεσμη τάση να καταστεί καθοδική

Ο ΓΔ διασπά καθοδικά σήμερα (Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021) το σημαντικό χαμηλό κλείσιμο 60 ημερών με πιθανή συνέπεια η μεσομακροπρόθεσμη τάση να καταστεί καθοδική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δύσκολη μέρα περνάνε σήμερα οι longs  του ΧΑ με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη πτώση -2,20% (στις 857 μονάδες, στις 3.05 μμ) με μέτριους για την εποχή τζίρους (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογες πτώσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο (DAX  -2% σε χαμηλό 20 ημερών).

Αιτία της σημερινής πτώσης μπορεί να είναι οι φόβοι για αναζωοπύρωση της πανδημίας γεγονός που θα πλήξει τον τουρισμό και την οικονομία.

Ο ΓΔ διασπά σήμερα καθοδικά την γραμμή λαιμού των 868 μονάδων διπλής κορυφής οπότε εμείς θα προχωρήσουμε σε μερικές πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 868 μονάδων (-1% από το χθεσινό κλείσιμο, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 79% σε περίπου 66% πουλώντας τυχαίως από τις μετοχές  του (πιθανόν απ όλες ).

Μετοχές

Καμία μετοχή από τις 55 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε δεν φέρει αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ 11 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΟΤΟΕΛ, ΕΕΕ, ΑΛΜΎ, ΒΥΤΕ, ΠΛΑΙΣ, ΛΑΜΔΑ, ΦΡΛΚ, ΙΚΤΙΝ, ΚΕΚΡ και ΚΡΙ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν μόνον δύο, αλλά με μεγάλη στάθμιση στον ΓΔ, οι ΕΤΕ και η ΜΠΕΛΑ ενώ η επίσης με μεγάλη στάθμιση ΕΕΕ χάνει -4,79%

Η ΑΛΦΑ επανήλθε κάτω του ενός ευρώ ζημιώνοντας προσωρινά τους συμετάσχοντες στην πρόσφατη ΑΜΚ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text