Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με μια πέραν των προσδοκιών μας ισχυρή ανοδική αντίδραση ο ΓΔ θέλει να αποδείξει ότι η χθεσινή καθοδική διάσπαση του χαμηλού τριμήνου ήταν ψευδής – fake

Με μια πέραν των προσδοκιών μας ισχυρή ανοδική αντίδραση ο ΓΔ θέλει να αποδείξει ότι η χθεσινή καθοδική διάσπαση του χαμηλού τριμήνου ήταν ψευδής – fake

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με έκπληξη παρατηρούμε ότι η αγορά αρνείται να συνεχίσει την καθοδική τάση που επιβεβαίωσε η χθεσινή καθοδική διάσπαση της γραμμής λαιμού των 868 μονάδων. Αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, ο ΓΔ σημειώνει εντυπωσιακή ανοδική αντίδραση +1,62%, (στις 873 μονάδες) ανακτώντας πάνω από το μισό της μεγάλης (-2%) χθεσινής πτώσης, μολονότι οι τζίροι είναι προβληματικοί από την άποψη ότι από τα μέχρις στιγμής 54 ειατ, τα 32 οφείλονται σε δυο μόνον μετοχές, στις ΑΛΦΑ και ΤΕΝΕΡΓ, ενώ όλες οι άλλες μετοχές αντιδρούν σήμερα με μάλλον φτωχούς όγκους.

Πάντως, εμείς για να πεισθούμε ότι θα αποκατασταθεί η ισχυρή ανοδική τάση της άνοιξης 2021 και θα αναθερμανθούν οι ελπίδες μας για θερινή συνέχιση στις 1000 μονάδες, απαιτούμε από τον ΓΔ να ανέλθει στο άνω ήμισυ του τρίμηνου οριζόντιου καναλιού του δηλαδή, πάνω από τις 892 μονάδες, ή να το στρογγυλέψουμε, πάνω από τις 900 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω από τις 900 μονάδες, εμείς θα είμαστε επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της αγοράς και θα κρατάμε το χαρτοφυλάκιο σε αναλογία 2/3 μετοχές και 1/3 μετρητά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές από τις 55 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, κινούνται αυτή τη στιγμή αρνητικά με πτώσεις μικρότερες του -1,50% ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ, ΑΛΦΑ και ΠΡΟΦ, σημειώνουμε μεγάλες ανόδους από +3% έως +7%.

Η σημερινή αντιστρεπτική ημέρα μας δίνει την ευκαιρία να ξεχωρίσουμε τις δυνατές μετοχές, αυτές που σημειώνουν τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες ανόδους με τους μεγαλύτερους γι αυτές όγκους.

Και η πιο εντυπωσιακή είναι η ΑΛΦΑ (+5,30% με 22 εκατ τεμάχια) που επανέρχεται πάνω από το 1 ευρώ, στα 1,0385.

Δεύτερη είναι η ΙΝΤΚΑ με καλή άνοδο +2,70%, καλούς όγκους και το κυριότερο πλησιάζει τον αγοραστικό στροφέα της των 1,70 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,64).

Τρίτος είναι ο ΜΥΤΙΛ (+2% με 140 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής)

Και τέταρτη είναι η ΤΕΝΕΡΓ με μέτρια άνοδο +1,20% αλλά με μεγάλους τζίρους, 8 εκατ ευρώ, πιθανόν από διασταυρώσεις πακέτων.

Τέλος, εντύπωση μας κάνει η ΕΥΡΩΒ που παρά την σχετικά μεγάλη 30ήμερη πτώση του ΓΔ -5,25%, αυτή παραμένει πολύ κοντά στον στροφέα της των 0,865.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, ελπίζουμε πριν τις 4.30 μμ.

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text