Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 230 | PREMIA PROPERTIES: Ταχεία μεγέθυνση - σκέψεις και για νέα α.μ.κ. μέχρι το τέλος του 2021

PREMIA PROPERTIES: Ταχεία μεγέθυνση - σκέψεις και για νέα α.μ.κ. μέχρι το τέλος του 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

PREMIA PROPERTIES

Ταχεία μεγέθυνση - σκέψεις και για νέα α.μ.κ. μέχρι το τέλος του 2021

Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους € 75,0 εκατομμυρίων, για την Premia Properties, η οποία θα πραγματοποιηθεί με εισφορά σε μετρητά και σε είδος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, θα εκδοθούν 52.083.331 νέες κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας € 0,50 ανά μετοχή, εν μέρει με εισφορά περιουσιακών στοιχείων και εν μέρει με καταβολή μετρητών, με τιμή διάθεσης €1,44 ανά νέα μετοχή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η αύξηση θα είναι είναι η κινητήριος δύναμη για να φθάσει η Premia, τους στόχους που έχει θέσει. Να υπενθυμίσουμε πως η εταιρία έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να φθάσει η αξία του χαρτοφυλακίου της τα € 500,0 εκατομμύρια σε βάθος τριετίας και το € 1,0 δισ. σε βάθος πενταετίας. Βέβαια ο στόχος της τριετίας αναμένεται ότι θα επιτευχθεί πολύ νωρίτερα καθώς εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2021 οι αξία του χαρτοφυλακίου θα φθάσει τα € 300,0 εκατομμύρια. Η Διοίκηση ανέφερε πως αυτή την στιγμή, έχει φθάσει την αξία του χαρτοφυλακίου στα € 170,0 εκατ. (δεν συμπεριλαμβάνονται κεφάλαια από την ΑΜΚ).

Η εταιρία εστιάζει το ενδιαφέρον της στον τομέα αποθήκευσης, στον οποίο και κατέχει μέχρι στιγμής 175.000 τ.μ., στον τομέα των εμπορικών ακινήτων και στον τομέα των ακινήτων κοινωνικού χαρακτήρα.

Κατά την Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την 29/6/2021, η Διοίκηση, ανέφερε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για νέα ακίνητα, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που σ’ αυτή τη φάση υπάρχουν στην αγορά, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει κι άλλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι το τέλος του 2021.

Δείτε τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης, εδώ καθώς και εκτενέστερο άρθρο μας για την Premia Properties, εδώ. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την 29/6/2021.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text