Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Goldman Sachs: Ποιες επενδύσεις θα υπεραποδώσουν φέτος και το 2022

Goldman Sachs: Ποιες επενδύσεις θα υπεραποδώσουν φέτος και το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Goldman Sachs: Ποιες επενδύσεις θα υπεραποδώσουν φέτος και το 2022

Η επιβράδυνση της αναπτυξιακής δυναμικής και η μικρότερη στήριξη από τη νομισματική πολιτική είναι πιθανό να επιβαρύνει τη διάθεση ανάληψης κινδύνου, εκτιμά η Goldman Sachs.

Το de-risking ήταν ιδιαίτερα έντονο στις μετοχές: οι ροές στις παγκόσμιες μετοχές το πρώτο εξάμηνο ήταν σε επίπεδα-ρεκόρ, με αποτέλεσμα την πλήρη υποχώρηση των εκροών τόσο εξαιτίας της Covid-19 όσο και εκείνων από το 2018.

Παρά το ενδεχόμενο οι ροές μετοχών να παραμείνουν θετικές, η συγκράτηση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου είναι πιθανό να οδηγήσει σε σταδιακή ομαλοποίηση του κλίματος και της τοποθέτησης των επενδυτών στο δεύτερο εξάμηνο.

Το πολύ ανοδικό κλίμα καθιστά τις αγορές πιο ευάλωτες σε κλονισμούς και αυξάνει τον κίνδυνο απότομων πτώσεων, ιδίως μετά την κορύφωση της ανάπτυξης, αλλά η βασική τους υπόθεση για μια ήπια επιβράδυνση της ανάπτυξης και σταδιακή εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να στηρίξει μια σταδιακή επαναφορά, παρόμοια με τα καθεστώτα της χαμηλής μεταβλητότητας το 2014 και το 2017.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της για τις βασικές κατηγορίες επενδύσεων, για τον δείκτη S&P 500 βλέπει μικρή πτώση της τάξεως του 0,8% τους επόμενους τρεις μήνες και θέτει την τιμή-στόχο του δείκτη στις 4.300 μονάδες. Για τους επόμενους 12 μήνες (μέσα του 2022), η τιμή-στόχος είναι οι 4.450 μονάδες ή περίπου 3,7% υψηλότερα.

Για τις λοιπές αγορές μετοχών, η τιμή-στόχος για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 τους επόμενους 12 μήνες είναι οι 480 μονάδες (8% περιθώριο ανόδου), ενώ για τον δείκτη στην Ιαπωνία Topix, οι 2.150 μονάδες και 12% υψηλότερα.

Για τα κρατικά ομόλογα, το επόμενο 12μηνο αναμένει σημαντικές αυξήσεις στις αποδόσεις και πτώση των τιμών, ειδικά στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει σε 12 μήνες την απόδοση για το 10ετές treasury των ΗΠΑ στο 2,05% από 1,43% τρέχουσα απόδοση, σε 0,05% για το γερμανικό bund από -0,24% τρέχουσα απόδοση και τέλος, +0,3 % για την Ιαπωνία από +0,1% απόδοση κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Για το ΗΒ, απόδοση σε 12 μήνες 1,20% από 0,70% που είναι η τρέχουσα. Για τα ευρωπαϊκά εταιρικά ομόλογα, οι αποδόσεις θα κινηθούν οριακά χαμηλότερα στις 85 περίπου μονάδες βάσης spread για τα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης (investment grade) και στις 295 μονάδες βάσης για τα υψηλής απόδοσης (high yield).

Ουδέτερο διατηρεί το outlook για τα εμπορεύματα στο 12μηνο, με αποκορύφωμα τη διατήρηση της θετικής πρόβλεψης για τον χαλκό και τον χρυσό. H GS προβλέπει τιμές για το brent στο επόμενο τρίμηνο και εξάμηνο 75 και 80 δολάρια αντίστοιχα (5% άνοδος).

Για τον χρυσό προβλέπει τιμή 2.000 δολάρια η ουγγιά (από 1.784 δολάρια η ουγγιά τώρα) στους επόμενους μήνες και στο 12μηνο (12% άνοδος). Για τον χαλκό, η πρόβλεψη είναι υψηλότερη, με τιμή-στόχο τις 11.500 δολάρια ο τόνος ή +23% ανοδικό περιθώριο.

Τέλος, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου θα κυμανθεί προς το 1,25 στους επόμενους 12 μήνες από 1,18 που είναι η τρέχουσα ισοτιμία ή +5,5%.

Πηγή: Euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text