Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σχόλιο Τρίτης, 13/7/2021 : Ο ΓΔ δεν μπορεί να αποσπασθεί από τα χαμηλά τριμήνου των 860-870 μονάδων

Σχόλιο Τρίτης, 13/7/2021 : Ο ΓΔ δεν μπορεί να αποσπασθεί από τα χαμηλά τριμήνου των 860-870 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ικανοποιητική για τους longs η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,40% (στις 870 μονάδες, στις 3.50 μμ) και μεγάλο, λόγω πακέτων σε ΑΛΦΑ, τζίρο (γύρω στα 100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διατηρεί την μεσοπρόθεσμη bearish εικόνα του απέχοντας μόλις 10 μονάδες ή 1,20% από το χαμηλό τριμήνου των 860 μονάδων.

Το μεσοπροθέσμως bearish γράφημα του ΓΔ θα βελτιωθεί μόνον αν ο εν λόγω δείκτης επανέλθει στο άνω ήμισυ του τρίμηνου εύρους του δηλαδή, πάνω από τις 890 μονάδες όπου συμπίπτει αυτές τις μέρες ο ΕΚΜΟ30.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 890 μονάδων, εμείς δεν θα κάνουμε καμία σκέψη για αγορές, αντίθετα, θα προχωρήσουμε σε περιορισμένες πωλήσεις αν ο ΓΔ σημειώσει νέο χαμηλό τριμήνου κάτω των 860 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές οριακά είναι αυτή τη στιγμή περισσότερες των ανοδικών ενώ μια μετοχή, η ΕΤΕ σημειώνει μεγάλη άνοδο ακριβώς +3% έναντι μιας μετοχής, του ΟΠΑΠ που χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα για την μεγάλη άνοδό της με μεγάλους όγκους και κοντά σε αντιστάσεις.

Τραβούν την προσοχή μας οι εξής μετοχές :

Καταρχήν η ΑΛΦΑ η οποία μετά από ισχυρό σχεδόν +20% διήμερο ράλι αντί να διορθώσει, σημειώνει σήμερα ένα μικρό βήμα +0,40%, στα 1.13 ευρώ. Τα σχεδόν 2/3 του μέχρις στιγμής σημερινού συνολικού τζίρου έγιναν στην ΑΛΦΑ (52 εκατ), γεγονός οφειλόμενο στις πωλήσεις μετοχών των βραχυχρόνιων κερδισμένων της ΑΜΚ (που συμμετείχαν στο 1 ευρώ) τις οποίες μετοχές σήμερα αγόρασαν άλλοι επενδυτές, βασικά ξένοι θεσμικοί, στην υπόθεση ότι η μετοχή θα μπει στην λίστα του GREEK MSCI, και ότι η τράπεζα σύντομα θα έχει απαλλαγεί από τα περισσότερα κοκκινα δάνεια.

Ο ΟΠΑΠ είναι το βαρίδι της σημερινής συνεδρίασης με πτώση -5,50% αυτή τη στιγμή οφειλόμενη κυρίως στην αποκοπή μεγάλου μερίσματος ισοδύναμου με 4,30% (προ φόρων) της τρέχουσας τιμής του. Η υπόλοιπη σημερινή  απώλεια -1,20% αποτελεί διανομές με όγκους που έχουν φτάσει σχεδόν το 1.000.000 τεμάχια.

Από τις ελάχιστες μετοχές που πλησιάζουν τον αγοραστικό τους στροφέα ξεχωρίζουμε την ΙΝΤΚΑ (αυτή τη στιγμή +2,70% στα 1,66 με στροφέα τα 1,70 ευρώ.

Και η πρωταθλήτρια α’ εξαμήνου 2021 ΠΛΑΘ είναι σήμερα εντυπωσιακή (+2,60%) με τρέχουσα τιμή 6,90 και στροφέα τα 7 ευρώ.

Αντίθετα, η ΕΥΠΙΚ ακουμπά επικίνδυνα το χαμηλό τριμήνου – πωλητικό στροφέα των 4,15 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μ μ.

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text