Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 230 | FRIGOGLASS: Μικρές απώλειες από τη Ρουμανία - Αισιοδοξία για το 2021

FRIGOGLASS: Μικρές απώλειες από τη Ρουμανία - Αισιοδοξία για το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
FRIGOGLASS: Μικρές απώλειες από τη Ρουμανία - Αισιοδοξία για το 2021

 

 

 

 

FRIGOGLASS

 

Μικρές απώλειες από τη Ρουμανία - Αισιοδοξία για το 2021

 

 

Ανάκαμψη στο β΄τρίμηνο του έτους, είδε στα μεγέθη της η Frigoglass, καθώς η Διοίκηση κατά την Γενική Συνέλευση ενημέρωσε το κοινό πως ο Απρίλιος σημείωσε αύξηση πωλήσεων 31,0%, τον Μάιο οι πωλήσεις αυξήθηκαν πάνω από 30,0% και τον Ιούνιο εκτιμά πως τα αποτελέσματά θα είναι αντίστοιχα με τους δύο προηγούμενους μήνες σε σχέση τον Ιούνιο του 2020.

 

Σε αυτό το σημείο, να επισημάνουμε πως το έτος δεν ξεκίνησε καλά για την Frigoglass, λόγω του ότι υπήρχαν ακόμα τα περιοριστικά μέτρα. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε πτώση 29,4% ενώ η καθαρή κερδοφορία έφτασε το € 1,2 εκατομμύρια έναντι € 4,4 εκατ. σημειώνοντας πτώση 72,8%.

 

Σχετικά με το ζήτημα της πυρκαγίας στο εργοστάσια της Ρουμανίας, η Διοίκηση αναφέρει πως η επίπτωση στα μεγέθη θα είναι πολύ μικρή καθώς δεν καταστράφηκαν οι πρώτες ύλες και τα ψυγεία, ενώ παράλληλα η ζήτηση καλύπτεται από το εργοστάσιο στην Ρωσία. Το εργοστάσιο επίσης ήταν ασφαλισμένο και η ασφάλεια καλύπτει υλικές ζημιές και επιπτώσεις από διακοπή δραστηριότητας ενώ η επανεκκίνηση του εκτιμάται σε περίπου 18 μήνες, καθώς εξετάζεται ο ανασχηματισμός των γραμμών παραγωγής με νέες τεχνολογίες.

 

Το πρόβλημα της αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, ο όμιλος σκοπεύει να το αντιμετωπίσει μετακυλίοντας το, στις τιμές.

Οι εκτιμήσεις της Διοίκησης, για το β’ εξάμηνο είναι αρκετά αισιόδοξες ενώ για το σύνολο του έτους προσδοκά υψηλότερα μεγέθη από αυτά του 2020. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για το σύνολο του έτους ανέρχονται στα € 15,0 εκατομμύρια.

 

Για το 2021 έχουμε δημοσιεύσει τις προβλέψεις μας,  όπου εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν μεταξύ € 380,0 με € 390,0 εκατομμύρια και θα υπάρξει μικρή κερδοφορία ύψους € 3 έως € 4 εκατομμυρίων.

Δείτε το δελτίο τύπου των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου εδώ και τα οικονομικά μεγέθη εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text