Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 230 | FLEXOPACK: Επενδυτικό πλάνο € 30 εκατομμυρίων για την επόμενη τριετία

FLEXOPACK: Επενδυτικό πλάνο € 30 εκατομμυρίων για την επόμενη τριετία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
FLEXOPACK: Επενδυτικό πλάνο € 30 εκατομμυρίων για την επόμενη τριετία

 

 

 

 

 

FLEXOPACK

 

Επενδυτικό πλάνο € 30 εκατομμυρίων για την επόμενη τριετία

 

 

Στην ανακοίνωση του επενδυτικού της πλάνου προχώρησε η διοίκηση της Flexopack, κατά την Γενική Συνέλευση της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε την 25/6/2021.

 

Κατά την τελευταία ενημέρωση αναλυτών, η διοίκηση είχε αναφέρει πως, “όσο η ζήτηση για τα προϊόντα μας αυξάνεται τόσο θα αυξάνουμε και εμείς τις επενδύσεις μας” και κατά τα φαινόμενα, αυτό συμβαίνει. Το επενδυτικό πρόγραμμα έχει ορίζοντα τριετίας και συνολικό ύψος € 30,0 εκατομμύρια και θα αφορά τις παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας (μέρος των κεφαλαίων θα διατεθούν για την υφιστάμενη μονάδα στο Κορωπί), της Πολωνίας και της Αυστραλίας. Οι επενδύσεις θα αναφέρονται σε υπάρχοντα και νέα προϊόντα. Παρόλα αυτά, το εμπόδιο των αυξημένων τιμών στις πρώτες ύλες, η άνοδος στο μεταφορικά κόστη και η αβεβαιότητα που προκαλεί ακόμα η πανδημία παραμένουν για την Flexopack. (εδώ)

 

Η δική μας εκτίμηση μέσα από την παρατήρηση των στοιχεία της εταιρίας, την τελευταία πενταετία, είναι ότι βρίσκεται σε μια φάση ανάπτυξης των πωλήσεων της και βελτίωση της δομής της κερδοφορίας της. Οι αυξημένες τιμές και το κόστος, μπορεί αυτή την στιγμή να βρίσκονται στα ύψη, αλλά αυτό δεν αποτελεί την “κανονική” ροή των πραγμάτων και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει και η ίδια η Διοίκηση. Το γεγονός ότι ξεκινά το επενδυτικό της πλάνο με νέα προϊόντα και αναβαθμίσεις σίγουρα δεν την βρίσκει απαισιόδοξη για αυτά που θα έρθουν.


Χρηματιστηριακά, η μετοχή από την αρχή του έτους, μέχρι την 9/7/2021, σημειώνει απόδοση πτώση 2,7%, ενώ ο ΓΔ σημειώνει άνοδο 8,1%. Η ΦΛΕΞΟ, είναι μια μετοχή που κάνει πολύ λίγες πράξεις καθημερινά, ο μέσος όρος πράξεων για το 2021, φθάνει τις 4, ο μέσος όγκος συναλλαγών για το 2021 φθάνει τα 397 τεμάχια (2020: 1.118, 2019: 684) και η μέση αξία φθάνει τα € 3.559 (2020: € 7.914, 2019: € 4.731). Από το 2018 έως την 31/3/2021, κατέχεται σταθερά από 7 Αμοιβαία Κεφάλαια. Το πρόβλημα της μετοχής δεν είναι οι επιδόσεις της εταιρίας, αλλά η εμπορευσιμότητά της. Αν βελτιωθεί η εμπορευσιμότητα, με δεδομένη την πορεία της εταιρίας, είναι βέβαιο ότι θα βελτιωθεί και η επίδοση της μετοχής.

 

Οι προβλέψεις μας είναι ότι, οι πωλήσεις για το 2021, θα κυμανθούν γύρω στα € 105,0 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα  φθάσουν περίπου στα € 12,2 έως 12,5 εκατομμύρια.

Κατά την Γενική Συνέλευση, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος € 0,08265 ανά μετοχή.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text