Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 230 | ΔΕΗ: Tο 2021 θα είναι ένα έτος σταθεροποίησης

ΔΕΗ: Tο 2021 θα είναι ένα έτος σταθεροποίησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

ΔΕΗ

 

Το 2021 θα είναι ένα έτος σταθεροποίησης

 

 

Οι στόχοι της ΔΕΗ, για τα επόμενα χρόνια είναι α) η σταδιακή απολιγνιτοποιήση των δραστηριοτήτων της, β) η ενίσχυση της στα έργα ΑΠΕ, γ) η σύναψη νέων διμερών συμβολαίων με βιομηχανίες και δ) η μείωση του μεριδίου αγοράς και η διατήρηση της πελατειακής βάσης.

 

Αναφερόμενος στις επιδόσεις του 2021, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Γιώργος Στάσσης, κατά την Γενικής Συνέλευση, ανέφερε πως αυτό το έτος θα είναι έτος σταθεροποίησης για τον όμιλο, ενώ έκανε ειδική αναφορά για το EBITDA λέγοντας πως έχει φθάσει το 80% του στόχου που έχει θέσει ο όμιλος και μέχρι το 2023 αναμένεται να φθάσει το € 1,1 δισεκατομμύριο (2020: € 820,5 εκατ.).

 

Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα που έχει θέσει η ΔΕΗ, για την αγορά των ΑΠΕ, φθάνει τα 7GW, με τον πρώτο στόχο να είναι το 1,5 GW μέχρι το 2023, από το οποίο έχουν δρομολογηθεί ήδη έργα 1 GW. Η ανάπτυξη των ΑΠΕ, παράλληλα θα ενισχύσει την δραστηριότητα της ΔΕΗ στα νέα διμερή συμβόλαια (PPA) προμήθειας ανανεώσιμης ενέργειας μεταξύ εκείνης και των βιομηχανικών καταναλωτών. Με τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στις ΑΠΕ, μέσα στην επόμενη διετία θα έχει δημιουργηθεί ένας επαρκής αριθμός μονάδων ΑΠΕ, για να καλύψει τις ανάγκες του εγχώριου βιομηχανικού κλάδου (εδώ).

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, ο κ. Στάσσης, ανέφερε πως προχωρά κανονικά και πως μέχρι το 2023 θα σταματήσει η λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων ενώ η πλήρης απολιγνιτοποίηση θα ολοκληρωθεί το 2025, με την μονάδα Πτολεμαΐδα V, που θα ξεκινήσει την λειτουργία της στα τέλη του 2022, να μετατρέπεται από λιγνιτική μονάδα σε μονάδα φυσικού αερίου μέχρι τότε.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text