Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 230 | Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Νέες παραλαβές αυτοκινήτων στο β΄εξάμηνο

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Νέες παραλαβές αυτοκινήτων στο β΄εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Νέες παραλαβές αυτοκινήτων στο β΄εξάμηνο

 

 

 

 

 

 

 

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Νέες παραλαβές αυτοκινήτων στο β΄εξάμηνο

 

Τη διανομή μερίσματος ύψους € 0,1 ανά μετοχή, ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της Π. Πετρόπουλος, από τα κέρδη της χρήσης 2020. Σύμφωνα με το ιστορικό χρηματικών διανομών της εταιρίας, διανεμήθηκε μέρισμα από € 0,1013 ανά μετοχή από τα κέρδη χρήσης 2019, ενώ νωρίτερα η εταιρία είχε διανείμει μέρισμα € 0,101, το 2016 από κέρδη χρήσης 2013 - 2014.

 

Τα αποτελέσματα της εισηγμένης το α΄τρίμηνο του έτους ήταν αρκετά ικανοποιητικά (πωλήσεις +34,2% και καθαρή κερδοφορία € 1.841,0 εκατ. από € 246,0 εκατ.), με την Διοίκηση να αναμένει αντίστοιχη πορεία και στα επόμενα τρίμηνα. Βέβαια όμως, όπως και πολλές άλλες εταιρίες που συνεργάζονται με χώρες του εξωτερικού, αντιμετωπίζει το πρόβλημα του υψηλού κόστους μεταφοράς, του εφοδιασμού και των ελλείψεων.

Όπως μας έχει αναφέρει η Διοίκηση, η προτεραιότητα της είναι η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2030, η δραστηριοποίησή της να κινείται ολοκληρωτικά στον τομέα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ενώ ήδη έχει ξεκινήσει στρατηγικές συνεργασίας με κινεζικές αντιπροσωπείες ( Maxus SAIC και BYD Auto).

 

Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διοίκησης την 28/5/2021 στην παρουσίαση των αναλυτών, αναμένει προς τα τέλη Ιουλίου παραλαβή νέων αυτοκινήτων της SAIC και τον Σεπτέμβριο αναμένει νέα μοντέλα της BYD.

Πέραν από τις παραπάνω ανακοινώσεις που περιμένουμε από τον Πετρόπουλο, αναμένουμε εξελίξεις για τον διαγωνισμό του Ο.Α.Σ.Α για την προσφορά 300 λεωφορείων, που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

 

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text