Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 230 | REDS: Cambas Park - Μαρίνα Αλίμου και επανεκκίνηση δραστηριοτήτων στην Ρουμανία

REDS: Cambas Park - Μαρίνα Αλίμου και επανεκκίνηση δραστηριοτήτων στην Ρουμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
REDS: Cambas Park - Μαρίνα Αλίμου και επανεκκίνηση δραστηριοτήτων στην Ρουμανία

 

 

 

 

REDS

 

Cambas Park - Μαρίνα Αλίμου και επανεκκίνηση δραστηριοτήτων στην Ρουμανία

 

Σε πλήρη εξέλιξη θα βρίσκονται, στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δύο από τα πιο σημαντικά έργα του ομίλου Reds. Εκτός από την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης της νέας μαρίνας Αλίμου, μέχρι το 2025, στόχος του ομίλου είναι να πραγματοποιηθεί το Cambas Park, μια αξιοποίηση με σύγχρονα επενδυτικά χαρακτηριστικά διεθνών προδιαγραφών και ένα έργο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

 

Το Cambas Park, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια στην Αττική, προϋπολογισμού € 200 εκατομμυρίων, και προβλέπεται να αναπτυχθεί σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων, στην έκταση του πρώην οινοποιείου Καμπά. Στην Γενική Συνέλευση, η Διοίκηση ανέφερε πως μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει επικαιροποιηθεί το master plan, μέσα σε ένα χρόνο θα πραγματοποιηθεί η έκδοση οικοδομικών αδειών ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τα 3 χρόνια. Ακόμα δεν έχει γίνει διαγωνισμός για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου.

 

Αναφορικά, με την κατασκευή της νέας Μαρίνας Αλίμου, η Διοίκηση σχολίασε πως οι κατεδαφίσεις έχουν τελειώσει και οι προβλεπόμενες επεμβάσεις στην μαρίνα έχουν ολοκληρωθεί. Τα καταστήματα γύρω από την μαρίνα λειτουργούν κανονικά ενώ ο όμιλος έχει προχωρήσει σε ασφαλτοστρώσεις,  υδραυλικά έργα, έργα ηλεκτροδότησης, στην δημιουργία χώρων parking, προβλήτας και σε κάποιες άλλες μικρές επεμβάσεις.

 

Για την περίπτωση του Smart Park, το οποίο δέχτηκε σημαντικό πλήγμα από τα κυβερνητικά μέτρα που αποφασίστηκαν ενόψει της πανδημίας, η Διοίκηση θα προσπαθήσει να καλύψει στο 100% των μισθώσεων του πάρκου μέχρι τον Αύγουστο, αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 78% της κάλυψης των καταστημάτων. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως το 2020, η Reds, είχε μειωμένα έσοδα κατά € 1,3 εκατομμύρια, τα οποία όμως αντισταθμιστηκαν από την επέκταση του εμπορικού πάρκου και την αύξηση των εμπορικών μισθώσεων.

 

Στην αγορά της Ρουμανίας, όπου υπάρχουν δύο ακίνητα, ο όμιλος ανακοίνωσε πως  δεν θα προχωρήσει σε πώληση, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Η νέα Διοίκηση, ακύρωσε αυτή την συμφωνία κρίνοντας πως το ακίνητα έχουν μεγάλες προοπτικές ενώ εξετάζεται η από κοινού εκμετάλλευση, καθώς φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Συγκεκριμένα το ένα από τα δύο ακίνητα συνορεύει με ακίνητο άλλης εταιρίας, η οποία θα κατασκευάσει εμπορικό κέντρο, κάτι που δημιουργεί δυνατότητα αξιοποίησης και του ακινήτου της Reds. Στο άλλο ακίνητο, είχαν παραχωρηθεί άδειες και χτίζονταν κατοικίες από το 2009, όμως η προηγούμενη Διοίκηση σταμάτησε την κατασκευή το 2011 και το ακίνητο έμεινε ανεκμετάλλευτο. Πλέον, η νέα Διοίκηση προχωρά ξανά τις διαδικασίες για αδειοδότηση ενώ και σε αυτήν την περίπτωση ακινήτου σκέφτονται την κοινή αξιοποίηση με άλλη εταιρία.

 

Γενικά, επί σειρά ετών και μέχρι σήμερα, η εταιρία είναι μία “ιστορία” κακού σχεδιασμού και χαμένων ευκαιριών και η πορεία της δεν ήταν ικανοποιητική. Πέραν από “σχέδια” και υποσχέσεις, προς το παρόν, εξακολουθεί να μην υπάρχει κάτι που να μας πείθει ότι η εταιρία μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες με τις οποίες, επί χρόνια, περιβλήθηκε. Η ευρύτερη τάση για την ανάπτυξη των ακινήτων, που καταγράφεται στην Αττική, ενδεχομένως να δημιουργήσει ευκαιρίες για κάποιες αλλαγές. Για το λόγο αυτό, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη μαρίνα Αλίμου και κυρίως, στο project του Cambas Park, που είναι και τα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να τονώσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή.

 

Δείτε τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης, εδώ και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας εδώ. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την 1/7/2021.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text