Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ εξακολουθεί και σήμερα, Τετ, 14/7/2021, να κινείται κοντά στο χαμηλό τριμήνου

Ο ΓΔ εξακολουθεί και σήμερα, Τετ, 14/7/2021, να κινείται κοντά στο χαμηλό τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί η μέχρι τούδε (3.45 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,20% (στις 869 μονάδες) και μέτριους τζίρους (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κινείται λίγο πάνω, κατά 10 μονάδες ή 1,20% πάνω, από το κυλιόμενο χαμηλό τριμήνου των 859 μονάδων το οποίο αν διασπασθεί καθοδικά, τότε λόγω καθοδικής ορμής, θα μπορεί να δούμε και στις 800 μονάδες.

Η κύρια τάση της αγοράς αυτές τις μέρες δεν είναι σαφής καθώς η βραχυχρόνια και μεσοχρόνια τάση είναι καθοδικές και η μεσομακροχρόνια ανοδική.

Θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ανοδικά αν ο ΓΔ επανέλθει πάνω από τις 900 μονάδες και καθοδικά αν ο ΓΔ λυγίσει κάτω από τις 860 μονάδες. Πιο κοντά βρίσκεται στο δεύτερο, αλλά έχει στήριξη από την ανοδική τάση των ξένων αγορών. Έτσι, αναγκαζόμαστε  προς το παρόν να αναμένουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Δεν έχουμε σήμερα ιδιαίτερα συμβάντα στις μετοχές. Το πλάτος είναι καθοδικό με 4/10 ανοδικές μετοχές και 6/10 καθοδικές αλλά 6 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ,ΜΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΦΡΙΓΟ και ΠΛΑΘ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων δίνουν σήμερα οι, ΠΛΑΘ και ΙΝΤΚΑ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι δυο αναφερθείσες ΠΛΑΘ και ΙΝΤΚΑ και νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνει η ΕΛΧΑ.

Η ΑΛΦΑ αυτή τη στιγμή χάνει -2,90% πλησιάζοντας το 1,10 ευρώ. Φαίνεται να πουλούν όσοι εξασφάλισαν ΑΛΦΑ στο 1 ευρώ της ΑΜΚ, αλλά οι προσερχόμενοι αγοραστές δεν είναι πρόθυμοι και αγοράζουν με disc σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

--------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text