Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | 4+2 νέες εταιρείες βρίσκονται στην είσοδο του Χ.Α.

4+2 νέες εταιρείες βρίσκονται στην είσοδο του Χ.Α.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
4+2 νέες εταιρείες βρίσκονται στην είσοδο του Χ.Α.

Μέσα στον Αύγουστο το Χρηματιστήριο θα υποδεχθεί 2 νέες εισαγωγές εταιρειών για το 2021, ενώ αναμένεται η εισαγωγή ακόμη 4 εταιρειών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εισαγωγή του 2021 ήταν της Interlife AEΓΑ, η οποία ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση των μετοχών στις 26 Ιανουαρίου 2021.

Ειδικότερα, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αναμένονται οι δημόσιες εγγραφές της Real Consulting στην Εναλλακτική Αγορά καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο, ενώ αναμένεται και η εισαγωγή της Ευρωχαρτικής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι εισαγωγές των εταιρειών διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της Viohalco με την επωνυμία Noval AEEAΠ και της Fourlis με την επωνυμία Τrade Estates ΑΕΕΑΠ. Επίσης έχει κατατεθεί αίτηση εισαγωγής βιομηχανικής εταιρείας (κλάδος Ανακύκλωσης) στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., καθώς και για μια εισαγωγή εταιρείας πληροφορικής στην Εναλλακτική Αγορά.

Ευρωχαρτική ΑΕΒΕ

Η Ευρωχαρτική ΑΕΒΕ θα είναι η πρώτη βιομηχανική εταιρεία που θα εισαχθεί στην Κύρια Αγορά για φέτος. Ελέγχεται με-

τοχικά από τις οικογένειες Ν.Χριστόπουλου και Ι. Τρακάκη και θα εισαχθεί στο Χ.Α. μέσω αύξησης κεφαλαίου και δημόσιας εγγραφής. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο του χαρτιού προσωπικής και οικιακής χρήσης με κυρίαρχο εμπορικό σήμα το «Endless», έχοντας εδραιώσει σημαντική παρουσία στο ελληνικό λιανεμπόριο, ενώ δραστηριοποιείται και στα απορρυπαντικά.

Το 2019, η εταιρεία ολοκλήρωσε επενδυτικό πρόγραμμα 17 εκατ. ευρώ με παραγωγικές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και νέες γραμμές παραγωγής, καθώς επίσης και σε αποθηκευτικούς χώρους 15.000 τ.μ. Πλέον, η ημερήσια παραγωγική δυναμικότητα στα χαρτικά ανέβηκε στους 350 τόνους, ενώ στα απορρυπαντικά έφτασε τους 250 τόνους.

Το 2020 η εταιρεία είχε τζίρο περί τα 60 εκατ. ευρώ έναντι 52,7 εκατ. ευρώ το 2019 και όλα αυτά παρά τη μειωμένη ζήτηση από την κατηγορία HO.RE.CA. που είναι ένα σημαντικό κομμάτι διανομής. Η εταιρεία έχει κάνει και βήματα εξωστρέφειας διανέμοντας προϊόντα σε χώρες όπως Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία και Ισραήλ, όμως οι εξαγωγές της στο σύνολο του κύκλου εργασιών δεν ξεπερνούν το 10%. Η εταιρεία απασχολεί περί τα 250 άτομα προσωπικό.

H θυγατρική του ομίλου Fourlis

Η υπό σύσταση Trade Estates ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία του ομίλου Fourlis που δραστηριοποιείται στα ακίνητα, διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 185 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, στο χαρτοφυλάκιό της ανήκουν 4 ακίνητα retail που φιλοξενούν ΙΚΕΑ, ένα εμπορικό κέντρο στον Ρέντη, ένα logistic center στο Σχηματάρι, αλλά και ένα logistic center στα Οινόφυτα.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, η οποία έχει λάβει από το 2019 την άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για σύσταση ΑΕΕΑΠ, αποτελείται από επτά ακίνητα, συνολικής έκτασης 177.450 τ.μ. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονταν σε πρόσφατη σχετική παρουσίαση του ομίλου, η πληρότητα προσεγγίζει το 100% (99,8%), η απόδοση (yield) το 7,3%, ενώ τα έσοδα από ενοίκια ανέρχονται σε 13,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στο χαρτοφυλάκιο ανήκουν 4 ακίνητα retail που φιλοξενούν ΙΚΕΑ (ένα στη Θεσσαλονίκη 24.000 τ.μ. με αξία πάνω από 43 εκατ. ευρώ με έσοδα από ενοίκια 3,1 εκατ. ευρώ, ένα στα Ιωάννινα 29.000 τ.μ. αξίας 12,9 εκατ. ευρώ, ένα στην Κύπρο 20.750 τ.μ. αξίας 32,1 εκατ. ευρώ με έσοδα από ενοίκια 3,1 εκατ. ευρώ και ένα στη Σόφια 20.300 τ.μ. αξίας 44,4 εκατ. ευρώ με έσοδα από ενοίκια 3,4 εκατ. ευρώ). Επίσης, της ανήκουν εμπορικό κέντρο στον Ρέντη (6.600 τ.μ., αξίας 16 εκατ. ευρώ), logistic center στο Σχηματάρι (46.600 τ.μ., αξίας 25,3 εκατ. ευρώ, έσοδα από ενοίκια 2 εκατ. ευρώ), αλλά και logistic center στα Οινόφυτα (30.200 τ.μ., αξίας 8,8 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου, ο στόχος είναι σε βάθος διετίας η νέα ΑΕΕΑΠ να έχει διπλασιάσει την

αξία αποτίμησης των ακινήτων της, δηλαδή να ανέλθει στα επίπεδα των 350-400 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχωράει τον σχεδιασμό για τον εμπλουτισμό του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της με νέα ακίνητα, τα οποία θα προέλθουν είτε μέσω της ανάπτυξης/προσθήκης νέων καταστημάτων του ομίλου είτε μέσω της συνεργασίας με τρίτους. Δηλαδή, δεν αποκλείεται το μοντέλο αναζήτησης στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι μάλιστα θα μπορούσαν δυνητικά να εισφέρουν στην εταιρεία ακίνητα εμπορικού χαρακτήρα με αντάλλαγμα την απόκτηση μετοχών της Trade Estates.

Πληροφορίες της αγοράς έκαναν λόγο για συνεργασία ανάμεσα στον όμιλο Fourlis με την Ten Brinke Ελλάς για πλάνο δημιουργίας εμπορικών πάρκων σε Πάτρα και Ηράκλειο. Όσον αφορά στην Πάτρα, πρόκειται για ακίνητο 21,5 στρεμμάτων, που αποκτήθηκε από την Ten Brinke πέρυσι, στο πλαίσιο σχετικού πλειστηριασμού. Το τίμημα ανήλθε σε 3,3 εκατ. ευρώ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης το νέο εμπορικό πάρκο αναμένεται να δημιουργηθεί κοντά στο αεροδρόμιο σε έκταση 42 στρεμμάτων.

Επίσης, η Trade Estates έχει πλειοδοτήσει για το εμπορικό Florida στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης στον σχετικό διαγωνισμό του fund Pradera. Πρόκειται για χώρο 30.000 τ.μ. με μισθωτές αλυσίδες όπως οι Κωτσόβολος, Jumbo, AB Βασιλόπουλος.

 

Πηγή: naftemoriki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text