Αρχική | Διάφορα | Εισηγμένες Εταιρίες | Αγωγή από τη Greenhill για ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης στην Ελλάκτωρ

Αγωγή από τη Greenhill για ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης στην Ελλάκτωρ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αγωγή από τη Greenhill για ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης στην Ελλάκτωρ

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η εταιρεία Greenhill των επιχειρηματιών Μπάκου - Καϋμενάκη με σκοπό να ακυρώσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 22 Ιουνίου από την οποία η εταιρεία παρότι κατείχε το 25,6% των μετοχών και τα ανάλογα δικαιώματα ψήφου, είχε αποκλειστεί με διάφορες προφάσεις του προεδρείου. Η εταιρεία κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητεί την ακύρωση των αποφάσεων, καθώς και ασφαλιστικά μέτρα η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τις 3 Αυγούστου.

Να θυμίσουμε πως στην κρίσιμη και επεισοδιακή εκείνη Γενική Συνέλευση της 22ας Ιουνίου όπου η διοίκηση της Ελλάκτωρ είχε κινήσει γη και ουρανό από την πρώτη στιγμή για να απαγορεύσει τη συμμετοχή της Greenhill, είχαν μεταξύ άλλων θεμάτων εγκριθεί τα οικονομικά αποτελέσματα, η δυνατότητα του διοικητικού συμβουλίου να αποφασίζει για νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αλλά και ένα πρόγραμμα stock option το οποίο προβλέπει διανομή μετοχών σε απροσδιόριστο αριθμό στελεχών της διοίκησης της εταιρείας.

Με το θέμα αυτό, το οποίο απαιτούσε πλειοψηφία 2/3 επί των παρόντων, διαφωνούσε η Greenhill και άλλοι μεγάλοι επενδυτές, αλλά με τον αποκλεισμό της εταιρείας από τη δυνατότητα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση υπερψηφίστηκε.

Πλέον η υπόθεση της Γενικής Συνέλευσης παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης όπως είχε ήδη προαναγγείλει η Greenhill και μάλιστα σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση κεφαλαίου της Ελλάκτωρ κατά 120,5 εκατ. ευρώ, ενώ ενέργειες έχουν γίνει και προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να διερευνήσει αν η διαδικασία ήταν σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο.

 

Πηγή: Liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text