Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΟΛΠ: Στο λιμάνι του Πειραία η γερανογέφυρα του προβλήτα I

ΟΛΠ: Στο λιμάνι του Πειραία η γερανογέφυρα του προβλήτα I

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΛΠ: Στο λιμάνι του Πειραία η γερανογέφυρα του προβλήτα I

Κατέφθασε στον Λιμένα του Πειραιά η νέα Γερανογέφυρα Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax, η οποία δύναται να εξυπηρετεί mega container πλοία 20.000 TEU και προορίζεται να εγκατασταθεί στον Προβλήτα Ι.

Η προμήθεια της νέας Γερανογέφυρας εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της ΟΛΠΟΛΠ +0,51% Α.Ε για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών του Λιμένος Πειραιώς και στοχεύει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αναφέρει ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η σημαντική αυτή επένδυση από πλευράς OΛΠ Α.Ε. αναμένεται να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη αύξηση της δυναμικότητας του Προβλήτα Ι αλλά και να ενισχύσει την επιχειρησιακή λειτουργία του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαχείριση των μεγάλων διαστάσεων πλοίων μεταφοράς.

Η νέα Γερανογέφυρα σε συνδυασμό με τις ηλεκτρικές γερανογέφυρες νέας τεχνολογίας στοιβασίας, οι οποίες επίσης αναμένονται, θα οδηγήσουν σε αύξηση της δυναμικότητας του Προβλήτα Ι της τάξεως του 30% και 1,3 εκατ. TEU ανά έτος.

Για την εκφόρτωση της Γερανογέφυρας και την εγκατάστασή της στον Προβλήτα Ι, η οποία σημειωτέον έχει τη δυνατότητα ανύψωσης μέχρι 46 μέτρα, θα χρειαστούν περίπου 4 ημέρες, ενώ υπολογίζεται να είναι απολύτως λειτουργική περί τα μέσα Αυγούστου 2021.

Ο Πρόεδρος της OΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη πραγματοποίηση μιας επιπλέον σημαντικής και απαραίτητης επένδυσης, η οποία εντάσσεται με συνέπεια στον προγραμματισμό και τον ευρύτερο σχεδιασμό της OΛΠ Α.Ε., με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα, τονίζοντας τη συμβολή της νέας Γερανογέφυρας στην ακόμα αποτελεσματικότερη λειτουργία του πρώτου Λιμένα της Μεσογείου, σε σχέση με τη διαχείριση των μεγάλων εμπορευματικών πλοίων.

 

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text