Αρχική | Διάφορα | Εισηγμένες Εταιρίες | Coca-Cola: Η άρση του lockdown απογείωσε τα κέρδη της

Coca-Cola: Η άρση του lockdown απογείωσε τα κέρδη της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Coca-Cola: Η άρση του lockdown απογείωσε τα κέρδη της

Τα αποτελέσματα είναι ένδειξη ότι οι καταναλωτές, που ήταν κλειδωμένοι στα σπίτια τους κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, επιστρέφουν στους δημόσιους χώρους όπου διατίθενται αναψυκτικά της εταιρείας

Με αναθεωρημένες προς το καλύτερο τις προβλέψεις και τα έσοδα της χρονιάς αλλά και με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τις προσδοκίες, η Coca-Cola είδε να ανακάμπτει σημαντικά η δραστηριότητά της κατά το δεύτερο τρίμηνο φέτος σε σχέση με ό,τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια των lockdown που μείωσαν τις πωλήσεις πέρυσι.

Τα οργανικά έσοδα της Coke, τα οποία δεν περιλαμβάνουν τον αντίκτυπο από συναλλαγματικές ισοτιμίες ή εξαγορές, αυξήθηκαν κατά 37% στο τρίμηνο που έκλεισε στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 29,3%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Bloomberg. Τα κέρδη των 68 σεντ ανά μετοχή ξεπέρασαν την εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 56 σεντ ανά μετοχή.

«Τα αποτελέσματά μας στο δεύτερο τρίμηνο δείχνουν πως η δραστηριότητά μας ανακάμπτει γρηγορότερα από τη συνολική οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζέιμς Κουίνσι.

Η εταιρεία ανέφερε ειδικότερα μια ανάκαμψη στα «κανάλια εκτός σπιτιού», καθώς οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας χαλάρωσαν, στέλνοντας τις πωλήσεις πάνω από τα επίπεδα του 2019.

Τα αποτελέσματα είναι ένδειξη ότι οι καταναλωτές, που ήταν κλειδωμένοι στα σπίτια τους κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, επιστρέφουν στα εστιατόρια, τα πάρκα ψυχαγωγίας και τα γήπεδα / στάδια που έχουν ανοίξει και πάλι, σε όλους δηλαδή τους δημόσιους χώρους όπου διατίθενται αναψυκτικά της εταιρείας.

Η μετοχή της Coke ενισχυόταν κατά 2,2% στις 8:27 π.μ. την Τετάρτη, πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη.

Τα κέρδη της μετοχής για φέτος ανέρχονταν μέχρι χθες, Τρίτη, σε 1,8%.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text