Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Mπιλ Ακμαν: Πώς η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση μισθών

Mπιλ Ακμαν: Πώς η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση μισθών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Mπιλ Ακμαν: Πώς η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση μισθών

O δισεκατομμυριούχος hedge fund manager Μπιλ Ακμαν ανέφερε στο CNBC πως η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών θα βιώσει τεράστια ανάπτυξη παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού λόγω του νέου στελέχους Δέλτα, σύμφωνα με το Business Insider.

Ο Ακμαν υποστήριξε πως τα οικονομικά κίνητρα της κυβέρνησης, η αύξηση των μισθών, οι αποταμιεύσεις και η αύξηση των εμβολιασμών θα οδηγήσουν σε μια ραγδαία ανάκαμψη της οικονομίας. Επίσης ανέφερε πως το στέλεχος Δέλτα δε θα καταφέρει να ανακόψει την άνοδο αυτή. Αν και ο ίδιος ελπίζει πως η μετάλλαξη θα οδηγήσει περισσότερο κόσμο στον εμβολιασμό, δεν αναμένει και ριζική αύξηση του ποσοστού των εμβολιασθέντων.

«Πιστεύω πως ο κόσμος έχει κουραστεί. Θέλει να βγει έξω, να πάει σε εστιατόρια, να περάσει καλά. Πιστεύω πως η οικονομία θα αναπτυχθεί το φθινόπωρο», υπογράμμισε.

Τον προηγούμενο μόλις μήνα η JPMorgan υποστήριξε πως η μετάλλαξη Δέλτα δεν αποτελεί απειλή για τις χρηματαγορές στις ΗΠΑ λόγω του αυξημένου ποσοστού εμβολιασμού. Ο Ακμαν από την πλευρά του επεσήμανε πως οι εργοδότες θα χρειαστεί να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων εάν θέλουν να τους φέρουν πίσω στους χώρους εργασίας, κάτι που θα αποτελέσει και μακροπρόθεσμα θετικό κομμάτι της ανάκαμψης της οικονομίας.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text