Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Αλ. Πατέλης: Πάνω από τις προσδοκίες ο τουρισμός – Αύξηση έως και 130% στις αφίξεις

Αλ. Πατέλης: Πάνω από τις προσδοκίες ο τουρισμός – Αύξηση έως και 130% στις αφίξεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αλ. Πατέλης: Πάνω από τις προσδοκίες ο τουρισμός – Αύξηση έως και 130% στις αφίξεις

Σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών κινείται ο τουρισμός, όπως δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Ο αρχικός στόχος ήταν για τουριστικές αφίξεις διπλάσιες σε σχέση με το 2020 και μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2019, όμως τα τελευταία στοιχεία, έδειξαν ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι αφίξεις κινούνται στο 130% των επιπέδων του 2020 και είναι μειωμένες κατά 40% σε σχέση με το 2019, ανέφερε ο κ. Πατέλης.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, παρά τις ανησυχίες που γεννά η εξάπλωση της Μετάλλαξης Δέλτα. Πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας, είπε, επικαλούμενος και τα προγράμματα εμβολιασμού.

Άλλωστε, όπως επεσήμανε, οι επιδόσεις του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο απέδειξαν ότι η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται από τον τουρισμό όσο πιστεύει ο κόσμος. Η μεταποίηση, οι εξαγωγές και οι κατασκευές εμφανίζουν ισχυρές επιδόσεις, σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε τόσο στα έργα όσο και στις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος Ελλάδα 2.0, κάνοντας ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ και τα έργα σε Τατόι, Αθηναϊκή Ριβιέρα και Βοτανικό, μεταξύ άλλων. Από τις μεταρρυθμίσεις, αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό και το ασφαλιστικό, ενώ τόνισε και τη συμβολή των τραπεζών στη χρηματοδότηση των επενδυτικών έργων που θα γίνουν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν μπει σε φάση ανάπτυξης.

Εικόνα

 

Πηγή; moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text