Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | 4η συνεχόμενη άνοδος. Η αγορά βελτιώνει τη θέση της

4η συνεχόμενη άνοδος. Η αγορά βελτιώνει τη θέση της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
4η συνεχόμενη άνοδος. Η αγορά βελτιώνει τη θέση της

Με τη σημερινή άνοδο, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει “σερί” τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων. Στις συνεδριάσεις αυτές, πέτυχε σωρευτική άνοδο της τάξης του 3,80%. Η σημασία αυτού του σερί είναι πολύ μεγάλη, αφού ο ΓΔ βρέθηκε στα πρόθυρα μιας μεγάλης πτώσης και της προσέγγισης των 800 μονάδων. Ήταν η πρώτη φορά που ο Γενικός Δείκτης πραγματοποιεί τέσσερις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις από το μήνα Μάιο.

Παράλληλα, με τη σημερινή άνοδο, ο ΓΔ καλύπτει πλήρως τις απώλειες που είχε υποστεί σε εκείνη την ιδιαίτερα πτωτική συνεδρίαση (-3,88%) της Δευτέρας 19/7/2021.

 

Η ανατροπή του σκηνικού της αγοράς, μας δίνει και πάλι, την ευκαιρία να αναφερθούμε στα διλήμματα που αντιμετωπίζει ένας επενδυτής στις βραχυπρόθεσμες μεταβολές της τάσης, ιδίως σε ένα περιβάλλον όπου, ο χρηματιστηριακός τύπος και οι κάθε λογής σύμβουλοι, άγονται και φέρονται, από τη βραχυπρόθεσμη τάση και όχι από μία μακροπρόθεσμη στρατηγική.

 

Έτσι, το γνωστό site που πριν πολύ λίγο καιρό έγραφε ότι “πάμε για τις 950-1000 μονάδες” και που μερικές μέρες μετά το γύρισε και άρχισε να γράφει ότι “πέφτουμε στις 820 και μετά στις 750 μονάδες”, σήμερα μας λέει ότι θα δοκιμάσουμε την αντίσταση (νέο εφεύρημα) των 875 μονάδων. Τα ίδια και οι “σύμβουλοι” στα διάφορα άρθρα τους και υποθέτουμε, τα ίδια και οι υπάλληλοι των χρηματιστηριακών, όταν τους τηλεφωνούν οι πελάτες τους για να τους συμβουλευθούν.

 

Αλήθεια, τί πρέπει να κάνει ένας ιδιώτης επενδυτής που τους παρακολουθεί και που προσπαθεί να πάρει κατεύθυνση;

Να τους ακολουθεί; Και κάθε λίγο να αλλάζει θέση στην αγορά; Σκέτη τρέλα και, παράλληλα, οικονομική καταστροφή.

 

Γνωρίζοντας ότι το να κυνηγά κάποιος τη βραχυπρόθεσμη τάση είναι καταστροφικό, όταν γράφαμε το βιβλίο για το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”, προσπαθήσαμε να βρούμε τον τρόπο που το “σύστημα” θα απομάκρυνε τον επενδυτή από τη βραχυπρόθεσμη τάση, θα μείωνε τον αριθμό των πράξεων και θα τον προσανατόλιζε σε ένα μακροπρόθεσμο περιβάλλον. Παράλληλα, έχοντας αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα όταν λειτουργούσαμε τη EuroCapital ΑΕΕΔ, ξέραμε, ότι το σύστημα που θα δημιουργούσαμε, θα έπρεπε να μπορεί να δίνει μία ξεκάθαρη απάντηση στον επενδυτή, κάθε φορά που αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.

 

Το τί θα έπρεπε να κάνουμε στην παρούσα, πραγματικά δύσκολη φάση, της αγοράς, θα μας το προσδιόριζε το “απόλυτο σύστημα”. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, προσπαθούσαμε να δούμε ποιά μπορεί να είναι η συμπεριφορά του μετά από ένα ενδεχόμενο “σήμα εξόδου”.

 

Δεν είναι απλά δύο “γραμμούλες” που συναντώνται. Είναι ένα σύστημα που έχει μελετηθεί και που δείχνει να δουλεύει πολύ ικανοποιητικά.

Παρακολουθούμε -το έχετε διαπιστώσει- το σύστημα, σε κάθε του λεπτομέρεια και προσπαθούμε να “δούμε” έγκαιρα τη συμπεριφορά του, για το τί θα μπορούσε να συμβεί και για τις επιλογές που έχετε, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να τεκμηριώσουμε την πορεία των δεικτών του “απόλυτου συστήματος”, αλλά και της αγοράς, με βάση την ανάλυση των γεγονότων σε διεθνές επίπεδο, ανάλυση που εκτιμούμε ότι λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά και ότι “βλέπουμε” πολλά από τα οποία, άλλοι, λόγω απειρίας ή έλλειψης γνώσεων, δε μπορούν να δουν.

 

Η κρίσιμη φάση δεν έχει τελειώσει. Και ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε τί θα γίνει. Όμως, προς το παρόν, έχουμε αποφύγει τη μεγάλη αγωνία και περιπέτεια του να “κυνηγούμε” τη βραχυπρόθεσμη τάση και αναμένουμε τη συνέχεια.

 

Τα κεφάλαιά σας, είναι πολύ σημαντική υπόθεση για μας. Και η διαφύλαξή τους είναι από τις βασικές μας προτεραιότητες. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούμε τις σελίδες αυτές

 

Η αποτίμηση των χαρτοφυλακίων για τη συνεδρίαση της 23/7/2021, θα γίνει εντός του Σαββατοκύριακου.

 




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text