Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Στο 65% του 2019 η επιβατική κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια

Στο 65% του 2019 η επιβατική κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο 65% του 2019 η επιβατική κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια

Στο 65% του 2019 τοποθετείται αυτή τη στιγμή η επιβατική κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal Markets. Παράγοντες της αγοράς είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του Αυγούστου, αναφέροντας ωστόσο πως όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο αεροδρόμιο του Ακτίου, της Σκιάθου, της Μυκόνου, της Κω, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας και των Χανιών παρατηρείται έκρηξη της επιβατικής κίνησης, ενώ «πρωταθλητές» των αφίξεων αναδεικνύονται οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ελβετοί. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως φέτος το καλοκαίρι πολλοί Πολωνοί επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, ενώ η αύξηση συγκριτικά με το 2020 είναι υπερπολλαπλάσια.

Εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγω πως όσο προχωρά το καλοκαίρι η επιβατική κίνηση μπορεί να φτάσει και το 75% του 2019, ωστόσο όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημικής κρίσης. Σε περίπτωση που υπάρξει νέα έξαρση των κρουσμάτων υπάρχει το ενδεχόμενο να παρθούν νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία απειλούν και το φετινό καλοκαίρι.

Το στοίχημα της επιβατικής κίνησης φαίνεται πως έχει ήδη κερδηθεί, ωστόσο ερωτηματικό αποτελούν τα έσοδα που θα αφήσουν πίσω τους οι τουρίστες, με την κυβέρνηση να έχει θέσει ως στόχο το 40-50% των εσόδων του 2019. Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν πως ο στόχος αυτός είναι εφικτός, κάτι που φαίνεται πως μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Ωστόσο, η επιβατική κίνηση είναι μια ένδειξη για τα έσοδα, χωρίς σε καμία περίπτωση να σημαίνει πως όσοι έρχονται στη χώρα μας θα καταναλώσουν στον ίδιο βαθμό με το 2019. Ξενοδόχοι σημειώνουν πως αρκετοί τουρίστες δεν βγαίνουν με την ίδια συχνότητα εκτός ξενοχοδείων, φοβούμενοι την πανδημία, και έτσι αποφεύγουν να δαπανούν υπέρογκα ποσά στηρίζοντας τις τοπικές οικονομίες.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή σε ορισμένες περιοχές είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2019 και υπάρχει μαζική κατανάλωση. Τέτοια μέρη είναι η Μύκονος, η Κρήτη, η Πάρος και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα σενάρια για τον τουρισμό γράφονται κάθε μέρα. Άγνωστος παράγοντας παραμένει η πανδημία, όμως τα μηνύματα που εκπέμπονται στην παρούσα φάση κρίνονται θετικά.

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text