Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ευάγγελος Μυτιληναίος: Διπλασιασμός καθαρής κερδοφορίας το 2022

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Διπλασιασμός καθαρής κερδοφορίας το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε τροχιά θεματικής βελτίωσης της κερδοφορίας της βρίσκεται η Mytilineos, βάζοντας στόχο το 2022 να έχει διπλασιαστεί έναντι του 2020, όπως ανέφερε ο CEO και Πρόεδρος της εταιρείας κατά τη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας μίλησε για το κόστος της πράσινης μετάβασης, ενώ ο CFO Γιάννης Καλαφατάς αποκάλυψε πως η εταιρεία βρίσκεται σε εσωτερικές διαδικασίες προκειμένου να διπλασιαστεί η παραγωγή ανακυκλώσιμου αλουμινίου.

Ο κ.Μυτιληναίος τόνισε πως οι τιμές του CO2 στις αγορές αυξάνεται, ενώ αύξηση καταγράφεται και στις τιμές φυσικού αερίου. Επομένως το κόστος της πράσινης μετάβασης θα πρέπει κάποιος να το πληρώσει. Οι τιμές CΟ2 αντικατροπτίζουν στην ουσία το κόστος που η κοινωνία πρέπει να πληρώσει για να γίνει πράσινη, ενώ οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνονται, όπως σε όλα τα προϊόντα.

Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να μειωθεί η εξάρτηση του πλανήτη από τα ορυκτά καύσιμα όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάτι που δεν θα είναι εύκολο, αλλά αποτελεί «μονόδρομο». Ο κ.Μυτιληναίος σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην προστασία του περιβάλλοντος, ωστόσο η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι παγκόσμια. «Η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να ακολουθήσουν, αλλιώς οι στόχοι που έχουν τεθεί για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τον πράσινο μετασχηματισμό, δύσκολα θα επιτευχθούν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αύξηση των τιμών των μετάλλων, επεσήμανε ότι αντικατροπτίζουν την προσφορά και τη ζήτηση. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται κυρίως από την κίνα και διεθνώς. Αυτή η ζήτηση πιέζει τις τιμές προς τα πάνω και έχει ως αποτέλεσμα και η Κίνα να συμπεριφέρεται υπεύθυνα. Την ίδια στιγμή δεν παρατηρείται μεγάλη προσφορά για να καλυφθεί η ζήτηση, επομένως οι τιμές αυξάνονται, κατέληξε.

Ο ίδιος σημείωσε πως έχουν εξαντληθεί οι παραγγελίες έως το τέλος της χρονιάς και ήδη έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες για την επόμενη χρονιά, ενώ σχολιάζοντας την πρόσφατη συμφωνία της Αλουμίνιον με τη ΔΕΗ τόνισε πως αυτή είναι σημαντική, ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει τους όρους της.

Σε ό,τι αφορά στην επιβολή φόρου από τη ρωσική κυβέρνηση στις εξαγωγές μετάλλων, ο κ.Μυτιληναίος εκτίμησε πως η Μόσχα έλαβε αυτή την απόφαση για να ανασχέσει την άνοδο των τιμών. «Θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο οι παραγωγοί θα κρατήσουν εντός της αγοράς τα προϊόντα τους και δεν θα τα εξάγουν» εξήγησε και προέβλεψε πως θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο εισαγωγέα μετάλλων.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους αναλυτές ο κ.Μυτιληναίος παρέπεμψε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, όπου αναλύονται οι επενδύσεις στις ΑΠΕ, τα νέα έργα και η στρατηγική του ομίλου.

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text