Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η χονδρική και το e-shop "σωσίβιο" για τη SARKK του Σαράντη

Η χονδρική και το e-shop "σωσίβιο" για τη SARKK του Σαράντη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η χονδρική και το e-shop "σωσίβιο" για τη SARKK του Σαράντη

Η αύξηση των πωλήσεων χονδρικής και του e-shop κάλυψαν την απώλεια του τζίρου των φυσικών καταστημάτων και έφεραν αύξηση στον τζίρο της SARKK ΑΒΕΕ συμφερόντων της οικογένειας Σαράντη.

Την περασμένη χρονιά η εταιρεία, που είναι αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων Tommy Hilfiger και Calvin Klein, σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Μολδαβία και Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, πούλησε προϊόντα αξίας 38,677 εκατ. ευρώ 3,42% πάνω από τον τζίρο του 2019. Το περιθώριο καθαρού κέρδους αυξήθηκε κατά 0,04 μονάδες, τα αποτελέσματα προ φόρων αυξήθηκαν 9,6% στα 1,576 εκατ. ευρώ, τα χρηματοοικονομικά έξοδα παρουσίασαν αύξηση 26,8% στα 725.771,98 ευρώ, ο συνολικός δανεισμός μειώθηκε κατά 1,993 εκατ. ευρώ στα 12,106 εκατ. ευρώ ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα μειώθηκαν 22,77% στα 6,946 εκατ. ευρώ.

Μέσα στο 2020 η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις 1,084 εκατ. ευρώ, σημαντικό μέρος των οποίων κατευθύνθηκε στη δημιουργία νέου καταστήματος TH στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, όπου ενσωματώθηκαν δύο καταστήματα TH SPW και TH TJ, και σε πέντε νέα καταστήματα του brand CK σε Σπάτα, Αεροδρόμιο, Φάληρο, Θεσσαλονίκη και εντός του Εμπορικού Κέντρου GOLDEN HALL.

Τα σχέδια της εταιρείας για την επόμενη πενταετία είναι η επέκταση του δικτύου λιανικής, χονδρικής και ηλεκτρονικού εμπορίου και των δύο brands (T.H. & C.K.).

Τα μέτρα στήριξης και το δάνειο από την ΕΑΤ

Η εταιρεία έκανε χρήση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω covid- 19. Προχώρησε σε προσωρινή αναστολή 250 περίπου εργαζομένων -από τους 331 που απασχολούσε- με ανάλογη εξοικονόμηση ύψους 189.000 ευρώ και επιδότηση αποζημίωσης του Δώρου Πάσχα 46.000 ευρώ. Ετεροχρόνισε την πληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων αξίας 1,5 εκατ. ευρώ για περίπου 5 μήνες -η πληρωμή τους πραγματοποιήθηκε μέσα στη χρήση του 2020- κατέβαλλε ενοίκια μειωμένα κατά 40% ενώ μέσω του ταμείου εγγυοδοσίας της ΕΑΤ, πήρε δάνειο 5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αποπλήρωσε μέρος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της και αναδιάρθρωσε το σύνολο του δανεισμού της με ημερομηνίες αποπληρωμής εντός του 2023. Επίσης τον περασμένο Μάρτιο προέβη σε χορήγηση δανείου στα συνδεδεμένα μέρη, SARKK LIMITED και SARKK ROM TRADING, ύψους 500.000 ευρώ και 1.500.000 ευρώ, διάρκειας 36 μηνών και 12 μηνών αντίστοιχα.

 

Πηγή: capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text