Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Κέρδη – ρεκόρ για τις BigTech: Τι πέτυχαν Apple, Google, Microsoft

Κέρδη – ρεκόρ για τις BigTech: Τι πέτυχαν Apple, Google, Microsoft

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της, που μετράει 45 χρόνια ζωής, εμφάνισε η Apple το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου. Στο ίδιο διάστημα η Alphabet, μητρική της Google, είδε τα δικά της κέρδη να διπλασιάζονται και η Microsoft τις πωλήσεις του λογισμικού της να απογειώνονται. Οι τρεις εταιρείες, που εμφανίζουν αθροιστικά κεφαλαιοποίηση 6 τρισ. δολαρίων, παρήγαγαν συνολικά στο τρίμηνο κέρδη ύψους 57 δισ. δολ ή 620 εκατ. δολαρίων την ημέρα.

Η Apple εμφάνισε κέρδη ύψους 21,7 δισ. δολαρίων, καθώς τα έσοδά της αυξήθηκαν 36% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 81,4 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες. Οδεύει έτσι προς το καλύτερο οικονομικό έτος όλων των εποχών, με τις εκτιμήσεις των ειδικών να κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 86 δισ. δολαρίων στη χρήση, που λήγει τον Σεπτέμβριο. Εάν επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για αύξηση 51% σε σχέση με το περσινό ρεκόρ.

Παρόλα αυτά η μετοχή της εταιρείας βρέθηκε να καταγράφει πτώση 2% στις μεταμεσονύχτιες συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στην προειδοποίηση του Τιμ Κουκ ότι έσοδα και κέρδη δεν μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται για πολύ ακόμη με αυτούς τους ρυθμούς. «Το τρίμηνο αυτό είχαμε μία αυξανόμενη αίσθηση αισιοδοξίας από τους καταναλωτές στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο, μία νέα ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά όπως μας έδειξαν και οι τελευταίοι 18 μήνες, η πρόοδος που έγινε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχιστεί» εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η Alphabet, μητρική της Google, κυρίαρχη στις διαδικτυακές διαφημίσεις, εμφάνισε επίσης το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της.Τα έσοδά της έκαναν άλμα 62% στα 61,88 δισ. δολάρια και τα καθαρά κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στα 18,53 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι τα έσοδα από πωλήσεις διαφημίσεων ήταν αυξημένα κατά 69% στα 50,44 δισ. δολάρια.

Σε τροχιά απογείωσης και η Microsoft. Τα έσοδά της στο τρίμηνο αυξήθηκαν 21% στα επίπεδα -ρεκόρ των 46,2 δισ. δολαρίων. Τα καθαρά κέρδη έκαναν άλμα 47% στα 16,5 δισ. δολάρια. Αναλυτές ανέμεναν κέρδη 14,6 δισ. δολαρίων επί εσόδων 44,1 δισ. δολαρίων. Για το τρέχον τρίμηνο η εταιρεία περιμένει έσοδα 44,2 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Microsoft καταγράφει κέρδη της τάξης του 40% τον τελευταίο χρόνο.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text