Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | HSBC: Τα τρία μεγάλα όπλα του ισχυρού story του ελληνικού Χρηματιστηρίου - Αγοράστε ελληνικές μετοχές

HSBC: Τα τρία μεγάλα όπλα του ισχυρού story του ελληνικού Χρηματιστηρίου - Αγοράστε ελληνικές μετοχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
HSBC: Τα τρία μεγάλα όπλα του ισχυρού story του ελληνικού Χρηματιστηρίου - Αγοράστε ελληνικές μετοχές

Bullish παραμένει η HSBC για τις προοπτικές των ελληνικών μετοχών, όπως σημειώνει σε νέα της έκθεση, τονίζοντας πως αναμένεται να δεχτούν σημαντική ώθηση από την ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τις πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις, διατηρώντας έτσι την overweight στάση της.

Πιο αναλυτικά, όπως τονίζει η βρετανική τράπεζα, η ισχυρή κυκλική ανάκαμψη, οι φθηνές αποτιμήσεις αλλά και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών οι οποίες και αποτελούν βασικό μοχλό της στάσης της, συνθέτουν ένα ισχυρό story για το ελληνικό Χρηματιστήριο και για αυτόν τον λόγο τηρεί θετική στάση για την επενδυτική περίπτωση των ελληνικών μετοχών.

Η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει έντονα, όπως σημειώνει, παρά την επιβράδυνση που έχει σημειωθεί στο μέτωπο του τουρισμού. Η HSBC αναθεώρησε πρόσφατα την αύξηση του ΑΕΠ φέτος από 2,2% σε 4,5%, ωστόσο επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανάκαμψης στον τουρισμό είναι πιθανό να καταγραφεί την επόμενη χρονιά παρά φέτος, οπότε συνεχίζει να εκτιμά ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα είναι ακόμη ταχύτερη το 2022, τοποθετώντας την στο 5,5%.

Στο πλαίσιο της ταχείας κυκλικής ανάκαμψης, ο συνδυασμός αποτιμήσεων και κερδοφορίας της ελληνικής αγοράς μετοχών φαίνεται ελκυστικός, όπως τονίζει η HSBC, με τον δείκτη P/E να κινείται σημαντικά χαμηλότερα από τον αντίστοιχο δείκτη των Αναδυόμενων Αγορών, ωστόσο στην Ελλάδα σημειώνεται ταχύτερος ρυθμός αύξησης των κερδών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το 2021, το P/E της ελληνικής αγοράς κινείται στο 11,0x και για το 2022 στο 8,5x.

Όπως επισημαίνει η HSBC, το Χ.Α προσφέρει επίσης μια σχετικά υψηλή μερισματική απόδοση, της τάξης του 3,3% για το 2021. Η αύξηση της κερδοφορίας των ελληνικών εισηγημένων τοποθετείται στο 29,5% για αυτό το έτος και στο 28,8% για το 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδοση των ελληνικών ομολόγων είναι επίσης ελκυστική καθώς είναι αρκετά πιο χαμηλή σε σύγκριση με αυτήν των περισσότερων αναδυόμενων αγορών, και αυτό αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό στήριγμα για τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών, όπως τονίζει.

ψω

Σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες μικρές αγορές, το Χ.Α. απέχει πολύ από το να αποτελέσει ένα "συνωστισμένο" (crowded) trade, σημειώνει για μία ακόμη φορά η HSBC. Το μέσο διεθνές fund που έχει επενδύσει στις αναδυόμενες αγορές έχει underweight θέσεις στην Ελλάδα και η JP Morgan έχει παρατηρήσει ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές είναι χαμηλό.  "Αυτό υποδηλώνει ότι εάν αναπτυχθεί ένα θετικό story σε ό,τι αφορά τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής αγοράς, υπάρχει αρκετός χώρος για σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας", όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Είναι σαφές ότι ένα σημαντικό μέρος του story της Ελλάδας σχετίζεται με τις τράπεζες - αντιπροσωπεύουν το 29% του FTSE Ελλάδας. Οι εκτιμήσεις σε ό,τι φορά τους δείκτες P/E είναι στο 7,6x για το 2021 και στο 6,0x για το 2022, ενώ ο δείκτης λογιστικής αξίας P/BV είναι στο 0,4x και για τα δύο έτη. Η μείωση των NPEs και οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων θα οδηγήσουν σε σημαντικά βελτιωμένη κεφαλαιακή θέση τις ελληνικές τράπεζες, ανοίγοντας τον δρόμο για επανέναρξη της διανομής μερισμάτων από τον κλάδο, όπως σημειώνει η HSBC.

Παράλληλα, εκτός από τις τράπεζες, η οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να προσφέρει σημαντικά περιθώρια για καλές αποδόσεις και στον καταναλωτικό κλάδο του Χ.Α, όπως τονίζει. "Για όλους αυτούς τους λόγους, διατηρούμε την Ελλάδα σε overweight θέση", υπογραμμίζει η HSBC.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text