Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Tο ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει την παραχώρηση του 16% του ΟΛΠ στην Cosco

Tο ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει την παραχώρηση του 16% του ΟΛΠ στην Cosco

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Tο ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει την παραχώρηση του 16% του ΟΛΠ στην Cosco

Δρομολογούνται εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης ποσοστού 16% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ ΑΕ στην Cosco. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα συζητηθεί αυτές τις ημέρες στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως και να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε τρεις ημέρες μπαίνουμε στον Αύγουστο και συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να δώσει το επιπλέον 16% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ ΑΕ στους Κινέζους. Υπάρχει όμως η αίρεση ότι η Cosco, η οποία έχει καταβάλει το τίμημα, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τα υποχρεωτικά έργα-επενδύσεις στο λιμάνι. Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει δώσει μέχρι τώρα το ποσοστό αυτό στους Κινέζους γιατί επικαλείται το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει τα έργα αυτά.

Οι Κινέζοι, από την πλευρά τους, αντιτείνονται ότι είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν τα υποχρεωτικά έργα αλλά δεν τους αφήνουν εξωγενείς παράγοντες όπως προσφυγές στο ΣτΕ και περιβαλλοντικές εγκρίσεις.

Οι επαφές των δύο πλευρών πύκνωσαν το τελευταίο διάστημα ενώ η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την προσφυγή στη Διαιτησία διότι νομικοί κύκλοι τη συμβουλεύουν ότι δεν θα βγει κερδισμένη. Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες έφθασε στο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε φιλικό διακανονισμό ζητώντας από την κινεζική πλευρά να καταθέσει εγγυητικές επιστολές με τα ποσά που αντιστοιχούν στα υπό εκκρεμότητα έργα.

“’Η υπόθεση έχει προχωρήσει πολύ. Εκτιμάμε ότι μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Αυτό θα γίνει μέσω νόμου αφού η παραχώρηση έχει γίνει με νόμο του Κράτους., Θα γίνει ότι έγινε και με την προβλήτα ΙΙΙ. Δεν είναι ίδιες υποθέσεις αλλά παράλληλες”.

Εφόσον δοθεί η έγκριση, ακολουθεί η συνυπογραφή από τους αρμόδιους υπουργούς, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΟΛΠ ΑΕ, ενώ στη συνέχεια πρέπει η μεταβίβαση του ποσοστού πρέπει να γίνει μέσω νόμου αφού η παραχώρηση του ΟΛΠ έχει γίνει με νόμο του Κράτους. “Θα γίνει ότι έγινε και με την προβλήτα ΙΙΙ. Δεν είναι ίδιες υποθέσεις αλλά παράλληλες” τονίζουν κύκλοι του λιμανιού του Πειραιά.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text