Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με την σημερινή (Πέμπτης, 29/7/2021) 8η συνεχόμενη ήπια ημερήσια άνοδο, ο ΓΔ αρχίζει να παίρνει bullish εμφάνιση

Με την σημερινή (Πέμπτης, 29/7/2021) 8η συνεχόμενη ήπια ημερήσια άνοδο, ο ΓΔ αρχίζει να παίρνει bullish εμφάνιση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενθαρρυντική είναι η σημερινή συνεδρίαση όπου ο ΓΔ με μικρή και πάλι άνοδο +0,50% (στις 882 μονάδες, στις 4.30 μμ) και με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά ανοδικά τον μέσον άξονα των 879 μονάδων του τετράμηνου εύρους του Υ-Ε (κοίτα γράφημα) δίδοντας αρκετές πιθανότητες για επάνοδο σε ανοδική τάση.

Ηδη ο ΓΔ απέχει περίπου 1% από τον κύριο σηματοδότη αγορών μας, το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών των 888 μονάδων και εμείς ετοιμαζόμαστε για αγορές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ πιθανότατα δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές) διότι θα είναι δύσκολο για τον ΓΔ να κλείσει πάνω από τον αναφερθέντα σηματοδότη μας ΥΚ20 στις 888 μονάδες (+1,25% από το χθεσινό κλείσιμο).

Μετοχές

Η σχέση ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι αυτή τη στιγμή 6 προς 2, ενώ 3 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΠΑΠ και ΕΤΕ, σημειώνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΚΡΙ, που χάνει περισσότερο του -3%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η αφύπνιση των τραπεζών με τον ΔΤΡ να κερδίζει +2,10%, και τις μετοχές ΕΤΕ +4%, ΕΥΡΩΒ +2%, ΠΕΙΡ +1,7% ΚΑΙ ΑΛΦΑ +1,5% αλλά όλες με μικρούς όγκους.

Η μετοχή της ημέρας : η εντυπωσιακότερη είναι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η ΙΝΛΟΤ με άνοδο +6,9% και όγκο 590 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. H μετοχή είναι ταυτόχρονα υπεραγορασμένη και υπερπωλημένη (+100% από χαμηλό Μαίου, +200% από χαμηλό θέρους 2020 και στην μισή τιμή -50% από το υψηλό Ιανουαρίου 2018.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΕΕ, ΚΟΥΕΣ και ΛΑΜΔΑ ενώ καμία δεν σημειώνει νέο χαμηλό έτους δείχνοντας ότι η τάση της αγοράς είναι ανοδική και ότι η πρόσφατη 40ήμερη πτώση -10% του ΓΔ (που ήδη ανέκτησε τις μισές ζημιές) οφειλόταν στην μεγάλη αντίστοιχη πτώση -22% του δείκτη τραπεζών ΔΤΡ (ενώ οι μη-τραπεζικές μετοχές εκτιμούμε ότι σημείωσαν 40ήμερη διόρθωση στο περίπου -5% που τώρα έχουν αναρρώσει στο -2 έως -3% από το υψηλό έτους.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text