Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ιαπωνία: Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή και η διαθεσιμότητα των θέσεων εργασίας

Ιαπωνία: Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή και η διαθεσιμότητα των θέσεων εργασίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η εργοστασιακή παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε τον Ιούνιο καθώς η διαθεσιμότητα των θέσεων εργασίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, σε μια ένδειξη ότι η ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό αντισταθμίζει τη μείωση της κατανάλωσης από την πανδημία.

Αλλά η αύξηση του αριθμού των εγχώριων κρουσμάτων σε νέα ρεκόρ και η επίμονη έλλειψη επεξεργαστών παγκοσμίως, ενισχύει τις ανησυχίες για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, διαψεύδοντας τις ελπίδες των αρχών για ισχυρή ανάκαμψη στην ανάπτυξη Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση αναμένεται να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περισσότερα μέρη της χώρας μέχρι τις 31 Αυγούστου, επισκιάζοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Τόκιο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6,2% τον Ιούνιο μετά από την κατακόρυφη πτώση 6,5% τον Μάιο, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούλιο του περασμένου τους, ανακάμπτοντας στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η αύξηση η οποία υπερέβη τις μέσες εκτιμήσεις για αύξηση 5%, αποδίδεται κυρίως στην αύξηση 22,6% της παραγωγής αυτοκινήτου καθώς οι κατασκευαστές προσπαθούν να αντισταθμίσουν την πτώση του Μαΐου.

Επίσης, η αγορά εργασίας της Ιαπωνίας παραμένει σφιχτή. Ο δείκτης μέτρησης της διαθεσιμότητας θέσεων εργασίας, σημείωσε άνοδο στις 1,13 από τις 1,09 μονάδες τον Μάιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 1,10 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του περασμένου έτους.

Η ανεργία μειώθηκε στο 2,9% από το 3% τον Μάιο.

Ωστόσο, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν μόλις 0,1% τον Ιούνιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι μέσω εκτιμήσεων για αύξηση 0,2%.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text