Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intralot: Θρύλος με ομόλογα και ΗΠΑ - Το ετήσιο EBITDA στα 90-95 εκατ

Intralot: Θρύλος με ομόλογα και ΗΠΑ - Το ετήσιο EBITDA στα 90-95 εκατ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intralot: Θρύλος με ομόλογα και ΗΠΑ - Το ετήσιο EBITDA στα 90-95 εκατ

Σε νέα περίοδο εισέρχεται η Intralot μετά την λήξη της ανταλλαγής των ομολόγων 2021-2024 η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί χθες 29/7 αργά, εκτός απροόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό της αποδοχής για τα ομόλογα του 2021 θα διαμορφωθεί σε ποσοστό πάνω απο 90%, μετά και την πρόσφατη αποπληρωμή.

Στην συμφωνία με την ονομασία Legend (Θρύλος ) στην οποία συμμετέχουν αμερικανικά funds, όπως το Οak Hill, Μ&G Plc, Beach Point Capital κα. τα οποία θα λάβουν το νέο ομόλογο λήξεως 2025, ύψους 244 εκατ. δολαρίων το οποίο θα εκδοθεί στις 3-4 Αυγούστου 2021.

Σε ότι, αφορά την ανταλλαγή των ομολόγων του 2024, οι ομολογιούχοι θα λάβουν μετοχές της Intralot USA, και οι εκτιμήσεις της αγοράς είναι ότι, η εταιρεία,, θα απομείνει μ ένα δανεισμό μεταξύ 350 - 400 εκατ. ευρώ, καθώς έχει ταμείο 100 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό όφελος της αναδιάρθρωσης χρέους για την Ιntralot έχει εκτιμηθεί από την διοίκηση μεταξύ 110 -180 εκατ. ευρώ.

Διατήρηση του ελέγχου στην Intralot USA

Υπενθυμίζεται πως η Intralot στις ομολογίες του 2024 ( 500 εκατ. ευρώ ) κατέχει ένα ποσό 26 εκατ. ευρω, και σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα αποδοχή ομολογιούχων, ύψους 68 εκατ. ευρω, το υπολειπόμενο χρέος διαμορφώνεται σε 406 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση της συμφωνίας Lockup, ήταν να συμμετάσχουν οι ομολογιούχοι στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot USA με ελάχιστο ποσό 68 εκατ ευρώ και μέγιστο 169,1 εκατ. ευρώ. ( σ.σ Θα παραχωρηθεί ενα ποσοστό μεταξύ 19-49% ).

Σε κάθε περίπτωση, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Ιntralot θα διατηρήσει τον έλεγχο της αμερικανικής θυγατρικής η οποία αποτέλεσε το “κλειδί” για να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση συνολικού χρέους 750 εκατ. ευρώ.

Αυξημένο εξάμηνο – ετήσιο Ebidta 90-95 εκατ. ευρώ.

Η αναδιάρθωση χρέους σε συνδυασμό με τα οικονομικά αποτελέσματα, διαμορφώνουν τις συνθήκες για ένα turnaround, εφόσον συνεχιστεί η ανάκαμψη στις ΗΠΑ και η μείωση κόστους.

Ήδη αυξάνει και η αποτίμηση της εισηγμένης καθώς η μετοχή έχει ανέβει κατά 21% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Ειδικότερα, τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Intralot, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα υπερβούν τις προβλέψεις καθώς οι συνθήκες στις ΗΠΑ με κλειστά καζίνο, ευνόησαν τις λοταρίες της Intralot.

Σε ετήσιο επίπεδο, η δυναμική αγορά του αθλητικού στοιχήματος εκτιμάται ότι θα αυξήσει την συνεισφορά της αμερικανικής θυγατρικής με προσθήκη νέων συμβολαίων πέραν των 12 πολιτειών.

Στο πρώτο τρίμηνο, τα συνολικά λειτουργικά κέρδη της Intralot είχαν διαμορφωθεί σε 24 εκατ. ευρώ ( αύξηση 55% ), εκ των οποίων η συμβολή της Αμερικής κυμαίνεται πλέον σε ποσοστό 60-70%.

Σε ετήσιο επίπεδο, τα συνολικά κέρδη Ebidta της Intralot ( 2021) εκτιμώνται να ανέλθουν μεταξυ 90 -95 εκατ. ευρώ.

 

Δημήτρης Παφίλας

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text