Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζονται και σήμερα (Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021) οι προσπάθειες του ΓΔ να σπάσει τις 900 μονάδες

Συνεχίζονται και σήμερα (Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021) οι προσπάθειες του ΓΔ να σπάσει τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η σημερινή συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για το λόγο ότι ο ΓΔ δείχνει να καταφέρνει να κλείσει στις 5.10 μμ πάνω από τις 900 μονάδες (+0,50% από το χθεσινό κλείσιμο). Αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, ο ΓΔ βρίσκεται στις 901 μονάδες (+0,60%) με αυξημένους τζίρους (65 εκατα αναμενόμενα στο κλείσιμο) και αρκετοί ευρωπαικοί δείκτες πολιορκούν το υψηλό έτους (που στον ΓΔ βρίσκεται στις 927 μονάδες).

Επειδή η γενική τάση είναι ανοδική με όλους τους δείκτες τάσης του ΓΔ, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να είναι bullish, θεωρούμε ότι ο ΓΔ δεν θα αργήσει να τα καταφέρει, να κλείσει πάνω από τις 900 μονάδες, γεγονός που θα του δώσει περαιτέρω ώθηση.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 87% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Κατ εξαίρεση, εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 900 μονάδες και ο ΜΥΤΙΛ πάνω από τον στροφέα του των 15,85 ευρώ, το ΤΧ θα αγοράσει 750 ΜΥΤΙΛ ανεβάζοντας την μετοχική έκθεση από 87% στο 93% της καθαρής του θέσης.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΠΕΤΡΟ, ΠΕΙΡ, ΙΝΛΟΤ και ΒΙΟΣΚ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΦΡΙΓΟ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τον ΠΕΤΡΟ που πετυχαίνει άνοδο + 9,94% με όγκο 110 χιλ τεμαχίων πλησιάζοντας το υψηλό έτους.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης πολλαπλών σημείων επαφής με υψηλό τριμήνου και καμία δεν δίνει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Τείνει να δώσει σαν τα παραπάνω σήματα αγορών ο ΜΥΤΙΛ με στροφέα τα 15,85 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟΣΚ και ΟΤΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Δείκτης τραπεζών : Μετά την αναπήδηση των τελευταίων ημερών (σήμερα +1,40%), ο ΔΤΡ έχει πλέον ανακτήσει το ½ της μεγάλης διόρθωσης του Ιουνίου (ενώ ο ΓΔ έχει ανακτήσει τα ¾).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text