Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 231 | LAMDA DEVELOPMENT: Οι καλές ειδήσεις αποτυπώνονται στην μετοχή

LAMDA DEVELOPMENT: Οι καλές ειδήσεις αποτυπώνονται στην μετοχή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
LAMDA DEVELOPMENT: Οι καλές ειδήσεις αποτυπώνονται στην μετοχή

 

 

 

 

LAMDA DEVELOPMENT

 

Οι καλές ειδήσεις αποτυπώνονται στην μετοχή

 

Σε δηλώσεις του Διευθ. Συμβούλου της  Lamda, κ. Οδ. Αθανασίου στον ειδησεογραφικό οργανισμό Bloomberg (εδώ), αναφέρεται ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα διαμερίσματα στον πρώτο “πράσινο” ουρανοξύστη “Marina Tower” και ότι το απόθεμα ακινήτων, θα πωληθεί το αργότερο έως τις αρχές του επόμενου έτους. Επίσης, αναφέρεται ότι, η Lamda έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές με τιμές που ξεκινούν από τα 9.000 ευρώ ανά τετρ. μέτρο. Οι τιμές θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα € 14.000 ευρώ μέχρι το 2025, τιμές που θα είναι συγκρίσιμες με αυτές της Νέας Υόρκης, της Σαγκάης και της Γενεύης.

 

Κατά τη Γ. Συνέλευση του Ιουλίου, είχε αναφερθεί ότι, μέσα στο καλοκαίρι, θα υπάρξει ένας κατακλυσμός ειδήσεων για τα επόμενα βήματα της επένδυσης, κάτι που έχει αρχίσει να συμβαίνει. Πρόσφατα, η Lamda, παρουσίασε στο επενδυτικό κοινό τα σχέδια ανάπλασης του παράκτιου μετώπου (εδώ), έργο που θα κοστίσει € 1,0 δισ. και που, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το μεγαλύτερο μέρος του έργου θα έχει παραδοθεί μέχρι το 2025.

 

Επίσης, μέχρι το α’ εξάμηνο του 2022, η Διοίκηση της Lamda, υπολογίζει την εισαγωγή ανεξάρτητης εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών η οποία θα κατέχει τα 3 εμπορικά κέντρα συν τα δύο εμπορικά κέντρα (Vouliagmeni Mall και Marina Galleria) που θα δημιουργηθούν.

 

Όλα τα παραπάνω, κατά το τελευταίο διάστημα δείχνουν να αποτυπώνονται στην εξέλιξη της τιμής της μετοχής, η οποία από την αρχή του έτους μέχρι την 3/8/2021 έχει σημειώσει απόδοση 16,3%, έναντι 10,7% που σημειώνει ο Γενικός Δείκτης στο ίδιο διάστημα.

Τις εκτιμήσεις μας για τη θετική εξέλιξη της μετοχής, είχαμε αναφέρει προ τριών και τεσσάρων μηνών, υπολογίζοντας ότι, με την έναρξη της κατασκευαστικής περιόδου, όντως θα υπάρξει αυτή η “πλημμυρίδα” θετικής ειδησεογραφίας. Αυτό, θα συνεχιστεί για αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως έχουμε αναφέρει, τα projects αυτού του είδους και μεγέθους, συνήθως προεξοφλούνται έντονα από τις χρηματιστηριακές αγορές. Όμως, υπάρχει αβεβαιότητα για το τί γίνεται όταν φτάσει η στιγμή της λειτουργίας και της διαχείρισης.

 

Οι συγκυρίες που διαμορφώνονται (τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, άνοδος στις τιμές των ακινήτων, κανονική λειτουργία των Malls) θα ευνοούν τις προοπτικές της μετοχής για κάποιο διάστημα και η σχέση “αξίας / τιμής” θα διαστρεβλωθεί. Το τί θα μπορούσε να γίνει στο “απώτερο” μέλλον, είναι ακόμη νωρίς να μας απασχολήσει.

 

Την 30/6/2021, 36 Αμοιβαία Κεφάλαια κατείχαν την μετοχή, έναντι 32 την 31/12/2020 και 27 την 31/12/2019.


Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text