Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 231 | ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS: Σωρεία επενδυτικών σχεδίων για το 2021 και το 2022

ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS: Σωρεία επενδυτικών σχεδίων για το 2021 και το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS: Σωρεία επενδυτικών σχεδίων για το 2021 και το 2022

 

 

 

 

ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS

 

Σωρεία επενδυτικών σχεδίων για το 2021 και το 2022

 

Μία σειρά επενδυτικών σχεδίων του Ομίλου Fourlis, είτε υλοποιούνται είτε μπαίνουν σε διαδικασία υλοποιήσεις. Μέσα στον Ιούλιο έγιναν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος ΙΚΕΑ (εδώ), “νέας γενιάς” στον Πειραιά, ανακοινώθηκε (εδώ), η έγκριση, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της σύστασης της Trade Estate ΑΕΕΑΠ, με το αρχικό κεφάλαιο της εταιρίας να ανέρχεται στα € 173,5 εκατομμύρια.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία και δηλώσεις της διοίκησης, εντός του 2021 και του 2022, υπολογίζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους € 22,0 έως € 24,0 εκατομμυρίων. Για το 2021, αναμένονται 4 καταστήματα Intersport, από τα οποία τα δύο θα είναι στην Ελλάδα και από ένα θα ανοίξει στην Κύπρο και την Βουλγαρία, ένα κατάστημα ΙΚΕΑ στην Σόφια, της Βουλγαρίας, ανακαινίσεις σε ήδη υπάρχοντα καταστήματα ΙΚΕΑ και Intersport και αναβαθμίσεις στο σύστημα διαχείρισης πελατών. Για το 2022, η διοίκηση έχει αναφέρει πως δρομολογεί την λειτουργία ενός κέντρου αποθήκευσης που θα εξυπηρετεί αθλητικά είδη, την λειτουργία δύο μεσαίων ΙΚΕΑ στην Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης ενώ αναμένεται και η δραστηριοποίηση της εταιρίας ΑΕΕΑΠ στην αγορά ακινήτων

 

Σημαντική είναι επίσης και η είσοδος της Fourlis, στον νέο κλάδο του λιανεμπορίου μέσω της συνεργασίας του Ομίλου με την Lamda Developments (εδώ) για την ανάπτυξη εμπορικού πάρκου λιανικής εντός του Ελληνικού. Το έργο κατατάσσεται στα άμεσα σχέδια υλοποίηση που πρόκειται να γίνουν στο Ελληνικό.

 

Με βάση δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης (18/6/2021), θα πρέπει αναμένουμε το καλύτερο α΄ εξάμηνο, από πλευράς κερδών, σε διάστημα 6ετίας. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν την 31/8/2021, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

 

Είναι σαφές ότι, η πανδημία προκάλεσε σημαντική βλάβη στην εξέλιξη του Ομίλου, κάτι που είχε σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της μετοχής, σε μία φάση που φαινόταν ότι μπορούσε να ανακάμψει, μετά από μία μεγάλη περίοδο πτώσης (αρχικά) και στασιμότητας (στη συνέχεια). Η πορεία της μετοχής υστερεί σε σχέση με το Γενικό Δείκτη (+7,1% από την αρχή του έτους, έως την 3/8/2021, έναντι +10,7%), ενώ έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που την κατέχουν (την 30/6/2021, κατείχαν την μετοχή 29 Αμοιβαία Κεφάλαια, από 34 την 31/12/2020). Εν τούτοις, αναμένουμε ότι η πορεία της θα βελτιωθεί κατά το επόμενο 12μηνο.

 

Από την πλευρά μας, έχουμε προχωρήσει ήδη σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων μας για το σύνολο του έτους, περιμένοντας κύκλο εργασιών από € 375,0 εκατ. έως € 400,0 εκατ. και επίπεδο κερδοφορίας από € 6,8 εκατ. έως € 8,5 εκατομμύρια. Η πρόβλεψη θα γίνει πιο συγκεκριμένη μετά το γ’ τρίμηνο.

 

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 22/7/2021, (εδώ), εγκρίθηκε πρόγραμμα διάθεσης μετοχών προς στελέχη της εταιρίας με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών.

 

Δείτε παλαιότερη αρθρογραφία μας για την εταιρία εδώ και εδώ καθώς και τον πίνακα των οικονομικών μεγεθών εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text