Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 231 | INTRAKAT: Νέα στρατηγική και χρηματοδοτικοί πόροι τα όπλά της Intrakat

INTRAKAT: Νέα στρατηγική και χρηματοδοτικοί πόροι τα όπλά της Intrakat

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
INTRAKAT: Νέα στρατηγική και χρηματοδοτικοί πόροι τα όπλά της Intrakat

 

 

 

 

INTRAKAT

 

Νέα στρατηγική και χρηματοδοτικοί πόροι τα όπλά της Intrakat

 

Τις θετικές προοπτικές που δημιουργούν οι ευρωπαϊκοί πόροι, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο η Intrakat.

 

Στην Γενική Συνέλευση της εταιρίας, την 19/7/2021, αναφέρθηκε από την διοίκηση πως “οι ευρωπαϊκοί πόροι έρχονται να δώσουν μια πρωτοφανή ώθηση στα έργα υποδομής, στα έργα περιβάλλοντος, ψηφιακής τεχνολογίας, στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο τρόπος υλοποίησης θα είναι μέσω δημοσίων έργων αλλά και Συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)”, εδώ.

 

Στην προσπάθεια αναβάθμισής της, η εταιρία έχει ανακοινώσει μια νέα στρατηγική με την οποία θα ενισχύσει την παρουσία της και θα επικεντρώσει την δραστηριότητα της στα δημόσια έργα υποδομών, στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στις παραχωρήσεις, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ανάπτυξη ακινήτων στον κλάδο του τουρισμού. Το ανεκτέλεστο του Ομίλου ανέρχεται στα € 749,0 εκατομμύρια.

Για την δεκαετία 2020 - 2030, αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικές επενδύσεις στα έργα υποδομών, ύψους 43,4 δισεκατομμύρια. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 2026, εκτιμάται ότι για τον τομέα των παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις ύψους € 7 δισ. και για τον τομέα των ΑΠΕ, μέχρι το 2030, θα γίνουν επενδύσεις ύψους € 8,0 δισ. με στόχο η συνολική ισχύ να φθάσει τα 8GW.

 

Το πρώτο βήμα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έγινε με την συγχώνευση της εταιρίας “Γαία Άνεμος”, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την 29/7/2021, εδώ. Σκοπός της συγχώνευσης είναι η εκμετάλλευση του χαρτοφυλακίου αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ της απορροφούμενης εταιρίας συνολικής ισχύος 1,1 GW. Οι νέες μετοχές, από την συγχώνευση, θα ξεκινήσουν την διαπραγμάτευση τους, την 4/8/2021 και η Intrakat θα προχωρήσει σε αλλαγή επωνυμίας (εδώ).

 

Μέσα στον Ιούλιο, υπογράφηκε σύμβαση ύψους € 19,6 εκατομμύρια με τον περιφερειακό φορέα της δημόσιας ύδρευσης και αποχέτευσης της κομητείας Ilfov, στην Ρουμανία (εδώ) και στην 9/7/2021 υπογράφηκε σύμβαση ύψους € 17,0 εκατομμύρια για την αποπεράτωση ξενοδοχείου 5 αστέρων επί της Λεωφ. Συγγρου (εδώ).

 

Παράλληλα, ο Όμιλος, επαναξιολογεί επενδυτικό έργο με την Fraport, για κατασκευαστική επένδυση ύψους €150,0 εκατομμυρίων και συμμετέχει σε διαγωνισμό, μαζί με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την Mytilineos για την κατασκευή περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων σε Λέσβο, Χίο και Έβρο. Το project έχει προϋπολογισμό € 142,5 εκατομμύρια (εδώ).

 

Η άποψη μας για την μετοχή και την εταιρία είναι ουδέτερη, λόγω της αστάθειας που χαρακτηρίζει τα μεγέθη της εταιρίας. Από την αρχή του έτους μέχρι την 3/8/2021, η μετοχή έχει σημειώσει απόδοση 39,5% και ο Γενικός Δείκτης 10,7%. Την 30/6/2021, την μετοχή διακρατούσε 1 Αμοιβαίο Κεφάλαιο, όπως και τα έτη 2020 και 2019.

 

Δείτε εδώ τον πίνακα οικονομικών μεγεθών της εταιρία και παλαιότερο μας άρθρο από τεύχος 229, εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text