Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 231 | CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Διεθνείς χρηματαγορές και ο τουρισμός θα κρίνουν τις φετινές επιδόσεις

CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Διεθνείς χρηματαγορές και ο τουρισμός θα κρίνουν τις φετινές επιδόσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Διεθνείς χρηματαγορές και ο τουρισμός θα κρίνουν τις φετινές επιδόσεις

 

CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ


Διεθνείς χρηματαγορές και ο τουρισμός θα κρίνουν τις φετινές επιδόσεις

 

Την αγορά τουριστικού ακινήτου στην Μεσσηνία, ανακοίνωσε η διοίκηση της Centric, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης (εδώ). Για την απόκτηση του ακινήτου η εταιρία θα δαπανήσει ποσό ύψους € 1,65 εκατομμύρια. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις του α’ εξαμήνου, η Διοίκηση είναι αρκετά αισιόδοξη για τους τομείς δραστηριοποίησης της, ενώ ανέφερε πως σημείωσε κέρδη ύψους € 1,5 εκατ. που προέρχονται από την απόδοση του χαρτοφυλακίου της κατά το α΄εξάμηνο.

 

Πιο συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο της Centric, πρόκειται για ένα επαρκώς διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που απαρτίζεται από ένα σημαντικό αριθμό χρεογράφων διαφορετικών κλάδων και εταιριών από διαφορετικές χώρες. Ένα μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου αποκτήθηκε μέσα στην χρήση 2020. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εννεαμήνου η αξία του χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκε στα € 13,4 εκατ. έναντι € 11,4 εκατ. την 30/6/2020. Για το τέλος του έτους, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την αξία του χαρτοφυλακίου στην οικονομική έκθεση, αλλά κρίνοντας από την πορεία των διεθνών αγορών, το τελευταίο τρίμηνο του 2020, η αξία θα ήταν σημαντικά αυξημένη.

 

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Ομίλου, να υπενθυμίσουμε πως η κύρια δραστηριότητα είναι η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιριών. Οι βασικοί άξονες επενδύσεων είναι η παροχή τεχνολογικών υπηρεσιών εν πλω, ο τουριστικός κλάδος (ξενοδοχεία και σκάφη), η μαζική εστίαση και η εκμετάλλευση εμπορικών ακινήτων. Ο όμιλος επίσης διατηρεί περιορισμένη παρουσία στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Αναμένοντας ότι οι επιδόσεις στον τουρισμό θα είναι φέτος καλύτερες σε σχέση με το 20219, αλλά και με βάση την πορεία των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών, εκτιμούμε ότι, για το 2021, ο κύκλος εργασιών θα κυμανθεί από € 3,5 έως € 4,0 εκατομμύρια και πως θα υπάρξει κερδοφορία για το 2021, φτάνοντας περίπου στα € 1,5 με € 2,0 εκατομμύρια. Από την αρχή του έτους, μέχρι την 3/8/2021, η μετοχή σημειώνει μια εξαιρετική επίδοση, πετυχαίνοντας απόδοση 69,3% έναντι 10,7% του Γενικού Δείκτη για το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώνοντας παλαιότερη εκτίμησή μας ότι, το είδος και το παρελθόν της εταιρίας θα ευνοήσουν -και θα συνεχίζουν να ευνοούν- τη θετική πορεία της μετοχής..

 

Δείτε τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου εδώ και παλαιότερα άρθρο την Centric, εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text