Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 231 | Η πορεία του κινητού μέσου όρου 200 ημερών

Η πορεία του κινητού μέσου όρου 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου τεύχους (Νο 230 - Ιούλιος 2021), ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 833,16 μονάδες (στις 19/7/2021) και η απόσταση μεταξύ της καμπύλης του ΓΔ και του ΚΜΟ-200 να περιορίζεται σε μόλις 4,51%, κάτι που έθετε το σύστημα συναλλαγών, σε “κατάσταση συναγερμού” (καθώς έχουμε οριοθετήσει ότι απόσταση μικρότερη του +10% σηματοδοτεί “κατάσταση κινδύνου” και μικρότερη του +5% σηματοδοτεί “κατάσταση συναγερμού”). Αυτό σήμαινε ότι, ανά πάσα στιγμή, θα μπορούσε να υπάρξει “σήμα εξόδου”, κάτι που το επισημαίναμε στα καθημερινά μας σχόλια, κατά το διάστημα εκείνο.

Η εξέλιξη των επομένων ημερών υπήρξε θετική, η τιμή του Γενικού Δείκτη αυξήθηκε και, σταδιακά, η απόσταση μεταξύ των δύο καμπυλών βρέθηκε και πάλι σε επίπεδα άνω του 10% (στις 2/8 και στις 5/8/2021).
Σήμερα, 6/8/2021, η τιμή του Γενικού Δείκτη βρίσκεται στις 893,47 μονάδες, η τιμή της καμπύλης ΚΜΟ-200 στις 893,47 μονάδες και η μεταξύ τους απόσταση στο +9,03%. Σημειώνεται ότι, η τιμή της καμπύλης του ΚΜΟ-200 αυξάνεται κατά περίπου 1,3 μονάδες κάθε μέρα.
Το “σύστημα” δεν έχει ακόμη διαφύγει τον “κίνδυνο” ενός σήματος εξόδου. Εν τούτοις -και αυτό είναι θετικό- κάθε μέρα που περνάει, αυξάνεται η τιμή (και το επίπεδο) της καμπύλης του ΚΜΟ-200 και αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση εξόδου, αυτό θα συμβεί σε υψηλότερο επίπεδο τιμών του Γενικού Δείκτη.
Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά, εδώ.

Όμως, εκτιμούμε ότι, υπό κανονικές συνθήκες, δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα υποχώρησης του Γενικού Δείκτη σε τόσο χαμηλό επίπεδο και συνεπώς και σήματος εξόδου από την αγορά.

Όπως αναφέρουμε και σε άλλο σημείο του τεύχους (εδώ), το κρίσιμο διάστημα είναι αυτό της απόστασης μεταξύ του παρόντος επιπέδου του Γενικού Δείκτη και του υψηλού (6ετίας) των 948 μονάδων. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει η αγορά να αποφύγει μία πτώση, σ’ αυτή τη φάση αβεβαιότητας και να υπάρξουν ενισχυτικά νέα από τον τομέα του ΑΕΠ, των πόρων που εισρέουν στην οικονομία και των δημοσιονομικών στοιχείων, ώστε να ωθήσουν το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 948 μονάδες. Εκτιμούμε ότι, όταν αυτό συμβεί -και θα μπορούσε να συμβεί εντός των επομένων δύο μηνών- η αγορά θα έχει την ευκαιρία να κινηθεί αρκετά ψηλότερα, απομακρυνόμενη ακόμη περισσότερο από την καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών, εισερχόμενη έτσι σε μία νέα φάση ανόδου.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά, εδώ.
Το άρθρο "Οι χρηματιστηριακοί κλάδοι: Ιούλιος 2021 - Αύγουστος 2021", θα δημοσιευθούν μέσα στην επόμενη ώρα.


Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text