Σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Πέμπτη, 12/8/2021
Δεν μας ανησύχησε η σημερινή πτώση της αγοράς καθώς η υποχώρηση του ΓΔ ήταν σχετικά μικρή -0,69% (στις 894 μονάδες) με πολύ μικρό τζίρο (μόλις 24 εκατ) στα ψηλά του 20ήμερου εύρους του.
Θα ανησυχήσουμε αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 885 μονάδες και τον μέσον άξονα των 880 μονάδων του 4μηνου εύρους του.
Προς το παρόν λοιπόν παραμένουμε αισιόδοξοι αναμένοντες, κάτω από τα παρόντα διαγραμματικά δεδομένα, ανάκτηση των 900 μονάδων.
Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 13/8/21
Το κατά σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.
Μετοχές
Το πλάτος της αγοράς ήταν σήμερα καθαρά πτωτικό με τα 3/4 των μετοχών να κλείνουν με πτώση ενώ 3 μετοχές, οι ΚΕΚΡ, ΑΒΑΞ και ΟΛΥΜΠ, σημείωσαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με πάλι 3 μετοχές. τις ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ και ΕΛΛΑΚΤ, που σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.
Η μετοχή της ημέρας : ο ΚΕΚΡΟΠΑΣ σήμερα μας εντυπωσίασε
με μεγάλη άνοδο +9,25% και μεγάλο όγκο 116 χιλ τεμάχια αλλά πρόκειται για μετοχή κερδοσκοπική με ασταθή εμπορευσιμότητα για μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επενδυτές.Πάντως η μετοχή δείχνει διαθέσεις ανάδρασης και τυχόν στοίχημα υπέρ της, πιθανόν να πετύχει.
Ομοίως και ο ΑΒΑΞ, με την σημερινή μεγάλη άνοδο +4,22% και μεγάλο όγκο 212 τεμαχίων δείχνει ανοδικές διαθέσεις.
Από την άλλη μεριά δεν μας εξέπληξαν σήμερα οι μεγάλες πτώσεις -5,50% και -7% των αντίστοιχα ΜΙΓ και ΙΟΝΛΟΤ μετά τις εκτινάξεις των τελευταίων ημερών. Η ΜΙΓ φάνηκε να διανέμεται.σήμερα.
Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Άλλα άρθρα από Ειδήσεις
- Χωρίς πολλές δυνάμεις (τζίρους) προσπαθεί ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022) να διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή του των 840 μονάδων
- Χρεοκοπίες, φτώχεια και μνημόνια φέρνει η επισιτιστική κρίση
- Διανέοσις: Η επανεκκίνηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα
- Τόμας Φρίντμαν: «Όταν χάνεις, να λες λίγα. Και όταν κερδίζεις, να λες ακόμη λιγότερα»
- Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να πληρώνει για τον πόλεμο της Ρωσίας
- Γιατί οι αναλυτές πιστεύουν ότι είναι πρόωροι οι φόβοι για στασιμοπληθωρισμό
- H επόμενη μέρα για τους δανειολήπτες μετά τη ΓΕΦΥΡΑ Ι
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Global uncertainty is rising, and that is a bad omen for growth
- Φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό εταιρειών
- Ερχονται δάνεια 1 δισ. με εγγύηση δημοσίου για μικρές εταιρείες
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
Σχολιάστε το άρθρο